25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 31 de gener de 2018

Lliurament de premis del II Concurs de Fotografia "I tu, jugues en català?"

Tres grans premis per a tres fotografies de gran qualitat

Lliurament de premis del II Concurs de Fotografia

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i diversos representants de les empreses i institucions patrocinadores van lliurar dimecres dia 31 de gener, a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, de Barcelona, els premis del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?", organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística de l'1 al 15 de novembre de 2017.

Durant la seva intervenció, Ester Franquesa va destacar la qualitat i la creativitat de les 350 fotografies presentades, i va agrair la participació dels concursants i la feina del jurat en seleccionar les fotografies guanyadores. També va destacar que «la llengua és també el vincle de relació entre les persones que juguen» i va recordar que «poder optar per la llengua catalana jugar en català és estar en igualtat d'oportunitats».

El II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" ha consistit a penjar fotografies a Instagram que relacionin el joc i el català, amb l'etiqueta #jugacpnl. D'un total de 350 fotografies, el jurat n'ha seleccionat 15 de finalistes, que han tingut un reconeixement públic durant l'acte, per la qualitat i la creativitat.

Els guanyadors han estat:

1r premi Sra. L.S. Nistal, nascuda a l'Argentina, és aprenenta del Voluntariat per la llengua (VxL). Ha fet cinc cursos de català al CNL de Tarragona; ara ha acabat el nivell Intermedi 2. Premi: Una nit per a 4 persones en un alberg del Xanascat, un val de 50 euros d'Abacus i un lot de jocs.

2n premi Sr. J. Renard. És de Barcelona i actualment està fent un curs de nivell superior al CNL El Prat de Llobregat. Premi: Un sopar per a 2 persones al restaurant El Racó de l'Avi Melcior, un val de 40 euros d'Abacus i un lot de jocs.

3r premi Sra. M. C. Simon. És de Manresa i ara està fent un curs de nivell Intermedi 2 al CNL Montserrat. Premi: 4 entrades per a l'espectacle Frankenstein al Teatre Nacional de Catalunya, un val de 30 euros d'Abacus i un lot de jocs.

Empreses i entitats compromeses amb el joc en català

Les diferents empreses i entitats col·laboradores -Xanascat, Teatre Nacional de Catalunya, Abacus, restaurant El Racó de l'Avi Melcior, Devir Iberia, Sembra, Kibo Factory, La Fallera Calavera i Cap de Colla- van valorar positivament la implicació en el projecte, pel valor afegit que suposa en el servei que totes elles ofereixen. Aquest compromís va ser públicament reconegut i agraït per part del CPNL.

"És bàsic que una interacció tan personal i vital com aquesta es faci a través de la llengua més natural i espontània", va dir el Sr. Amorín, responsable de Devir TV i de l'Àrea de Comunicació de Devir Iberia

La nota més juganera de la jornada la va posar la Cia. de Jocs l'Anònima, una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per la promoció i la divulgació dels jocs tradicionals i populars a Catalunya. D'una manera molt entretinguda i festiva, van fer participar el nombrós públic assistent per mitjà del joc del Quintcatxo, especialment creat per a l'ocasió.

L'organització del II Concurs fotogràfic "I tu, jugues en català?" es mostra satisfeta amb la resposta obtinguda i ja està treballant en el format de la propera edició.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes