25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 8 de setembre de 2017

El CPNL, un dels protagonistes de la 35a edició de la Setmana del Llibre en Català

Del 8 al 17 de setembre, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona

El CPNL, un dels protagonistes de la 35a edició de la Setmana del Llibre en Català

El dia 12 de setembre, de 17 a 20.30 h, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) participarà a la 35a Setmana del Llibre en Català.

Organitzada per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que publiquen en el nostre idioma, de les llibreries actives i de les revistes que ofereixen al lector els seus exemplars en català. La mostra facilita el retrobament dels fons editorials existents, presenta novetats i ofereix serveis de localització de llibres i eines per fomentar la lectura. Les biblioteques públiques també hi són presents com a veritables motors de la dinamització i l'accés a la cultura.

Activitats del CPNL a la Setmana del Llibre en Català

► Dimarts, 12 de setembre de 2017

17.00 - 17.10 h
Presentació de l'espai del CPNL: introducció institucional i de les activitats previstes a La Setmana

17.10 - 18.00 h
Tast de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua (VxL)
A càrrec de participants en el VxL de diversos centres de normalització lingüística (CNL) del CPNL. Aprenents i voluntaris en actiu compartiran el seu temps (5 min) amb els visitants de la Setmana que vulguin saber com funciona aquest programa de conversa en català.

CNL participants: Barcelona, Cornellà de Llobregat, Roses, Eramprunyà, El Prat de Llobregat, Maresme, L'Heura i Sabadell.

Durant l'activitat:

  • S'entrevistaran voluntaris, aprenents o persones del públic que han fet el Tast.

  • Autors presents a la Setmana passaran per l'estand del CPNL i donaran la seva opinió sobre la importància de conèixer la llengua per apropar-se a la cultura i la societat catalanes.
     

17.10 - 18.00 h
Re-citem escriptors

Quin paper juga la literatura en l'aprenentatge de llengua? Jaume Sans, coordinador d'Ensenyament del CNL Eramprunyà, explicarà com fomenta la lectura a l'aula, com treballa les lectures i els autors. Mostrarà alguns dels productes elaborats a partir del seu treball amb els alumnes.

A continuació farà la proposta de fer un collage cooperativament durant tota la tarda, en un plafó preparat que hi haurà a l'espai del CPNL. A partir de postals de la Institució de les Lletres Catalanes, es transformaran en una altra frase seguint el mateix patró o en un poema visual.


18.00 - 18.10 h
Parlament de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa


18.10 - 19.10 h
Maria Nunes ens parlarà de les Rutes literàries, un viatge en el temps

Maria Nunes, professora de llengua i literatura catalanes d'institut, parlarà de les rutes literàries, de com i qui les organitza, de quines rutes té preparades. També presentarà el seu llibre Rutes literàries de Barcelona, de Meteora.

Durant l'activitat es llegiran fragments d'obres relacionades amb els llocs que formen part de les rutes. Alumnes i tècnics del CNL de Barcelona que van anar a la ruta literària que va organitzar el CNL el mes de maig ens explicaran les seves experiències.


19.10 - 20.10 h
Prudenci i Aurora Bertrana tornen a casa: conversa amb Adriana Bàrcia

Adriana Bàrcia, tècnica del CNL de Girona, escriptora i experta en Aurora Bertrana, farà una introducció a les figures de Prudenci i Aurora Bertrana, a la seva obra principal, i explicarà en què destaca cadascun.

Bàrcia parlarà de la fitxa que va elaborar per a la publicació Llegir per parlar, llegir per aprendre per celebrar l'Any Bertrana, i del text que va triar d'Aurora Bertrana per fer aquesta activitat. A continuació llegirà algun fragment de l'obra.

També es difondran les activitats-conferències que Adriana Bàrcia té previstes fer a Barcelona per parlar dels Bertrana.


20.10 - 20.30 h
Collage cooperatiu 

Es comentaran les aportacions que els visitants de l'espai del CPNL han penjat al plafó Re-citem escriptors, activitat que s'haurà dut a terme tota la tarda a l'espai del CPNL.
 Més informació:   lasetmana.cat
                          Facebook
                          Twitter


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter