25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 17 de març de 2014

"A l'abril cada paraula val per mil", el joc que posa la llengua a l'aparador

El CNL de Badalona i Sant Adrià, conjuntament amb BadaCentre i el Mercat Maignon, engeguen un joc lingüístic per a aquesta primavera, amb premis ben interessants

Les botigues que hi participin lluiran un cartell als seus aparadors

Aquest dissabte, dia 22 de març, comença a la zona del Centre de Badalona el primer dels tres jocs "A l'abril cada paraula val per mil" que engeguem aquesta primavera.

Tres jocs diferents en tres territoris diferents: la setmana vinent, el dia 29 d'abril, un nou joc començarà al Màgic Badalona; el 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, noves paraules per a les botigues de Sant Adrià.

Sabies que la paraula llimona prové del persa? I que xocolata prové del nahua? 

La intenció del joc és fer visible la diversitat lingüística que contenen les paraules de la nostra llengua i mostrar, amb una breu informació clara i interessant, l'etimologia d'algunes paraules.

Com s'hi juga?

Per participar-hi només cal agafar una butlleta i passejar pels carrers de la zona, buscar els cartells amb les paraules als aparadors o a les parades, emplenar la butlleta, dipositar-la en una urna i esperar el sorteig final. Hi ha quatre butlletes de diferents colors, que contenen paraules diferents.

Les paraules del joc estan totes relacionades amb el món del comerç. Tot i així, també se n'han afegit de pròpies de les dues poblacions, com ara tornemi, badiu, micaco o besosada.

El dia 22 d'abril, a les 6 de la tarda, a la plaça de Vila, en un acte públic es farà el sorteig final, es trauran les tres butlletes guanyadores i es lliuraran els premis que han donat BadaCentre, Mercat Maignon i el CNL.

Tota la informació del joc (materials, bases, premis del joc, etc.)  són a la icona "A l'abril cada paraula val per mil" a la portada del web.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter