25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntaris per la llengua - Alt Penedès

10 anys del Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua s’apropa a les 90.000 parelles lingüístiques en deu anys a tot Catalunya

El programa Voluntariat per la llengua, que aquest any celebra el seu desè aniversari, ha format des de l’any 2003 prop de 90.000 parelles lingüístiques en més de 180 poblacions a tot Catalunya.

Les parelles lingüístiques, que es formen als diferents centres de normalització lingüística (CNL), reben orientació i se’ls proporciona material per ajudar-los en el desenvolupament de les trobades, a part de comptar amb el suport d’activitats complementàries relacionades amb la llengua i el coneixement de la cultura i el territori.

Molts dels CNL han organitzat aquest any arreu de Catalunya diversos actes per commemorar el desè aniversari del VxL, que ha culminat en un acte central celebrat el passat 21 de novembre a Barcelona. Pel photocall de l’acte hi van passar tots els equips dels diferents CNL amb diversos participants en el VxL, recollint així la diversitat de parelles lingüístiques formades al llarg d'aquests deu anys i l'extensió del programa a diferents àmbits. Podeu veure l’àlbum de fotos a l’enllaç relacionat.

La celebració del desè aniversari del programa arriba també amb la renovació del web vxl.cat, que incorpora el blog de VxL, i amb l’obertura d’un compte de Twitter i de Facebook

Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística a través dels 22 CNL repartits per tot Catalunya.

Quatre-centes persones celebren el 10 anys de Voluntariat per la llengua a la Fàbrica Moritz de Barcelona

Al voltant de quatre-centes persones d'arreu de Catalunya es van aplegar el 21 de novembre de 2013 a la Fàbrica Moritz de Barcelona per celebrar els 10 anys del Voluntariat per la llengua.

La celebració, precedida per una sessió fotogràfica, va ser amenitzada pels Always Drinking Band, que van engrescar els assistents amb la seva música. Conduït per Toni Puntí, l'acte va comptar amb el testimoniatge de diverses parelles lingüístiques, una actuació còmica a càrrec del grup De Mortimers, la presentació del nou portal vxl.cat i un emotiu audiovisual.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va tancar la commemoració amb un parlament que va destacar el valor humà del Voluntariat per la llengua i la seva vigència com a programa de país, fonamental per a la integració de persones nouvingudes.

Finalment, els assistents van compartir un pastís d'aniversari de xocolata, obra del xef de la Fàbrica Moritz.

Entre els assistents a l'acte hi havia parelles lingüístiques dels 22 centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística i d'altres procedents d'entitats d'arreu del país. També s'hi van congregar dinamitzadors del programa, regidors i membres dels consells de centre i persones vinculades a les entitats i establiments que hi col·laboren. Així mateix hi va ser present una representant de la Província Autònoma de Bolzano-Alto Adige, Itàlia, que impulsa el programa Voluntariat per les llengües a Bolzano.

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf també hi era representat:

Enllaços relacionats


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes