L’SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú fa una sessió per presentar recursos lingüístics a comerços i empreses

Socioeconòmic

El dia 29 de novembre el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú va fer una sessió pràctica per presentar recursos lingüístics a Internet per millorar l’autonomia de les persones que han de redactar textos a la feina.

Aquesta actuació s’emmarca en la campanya “A qui li toca?” per a supermercats de Vilanova i la Geltrú i representa el punt i final de les actuacions adreçades a les empreses que hi han participat. En aquesta ocasió, la sessió també es va obrir a treballadors d’altres establiments de la ciutat. Aquesta campanya es fa per millorar la disponibilitat lingüística de les persones que treballen atenent el públic en els diferents establiments adherits.

Durant la sessió, les persones assistents van poder fer exercicis per descobrir com es resolen diferents tipus de dubtes lingüístics i també van conèixer eines diverses per trobar informació sobre la correcció d’expressions o sobre l’ortografia dels verbs, per exemple.

Altres informacions difoses a la sessió van ser els serveis que el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf ofereix al sector com ara la gestió lingüística per millorar la presència del català en la imatge, en la documentació i en l’ús oral del personal que fa tasques d’atenció al públic habitualment; la subscripció al butlletí electrònic Portes Obertes per a establiments comercials, i el programa del Voluntariat per la llengua als establiments comercials.

L’activitat es va fer a l’aula d’informàtica del CX Catalunya Caixa i les persones assistents van valorar molt positivament la utilitat dels recursos presentants.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?