El CPNL i l’associació de comerciants Fem Ribes signen un conveni per promoure l’ús del català al comerç

Socioeconòmic

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i Fem Ribes han signat un conveni de col·laboració per incrementar l’ús de la llengua catalana al sector del comerç, en general, i, més específicament, per promoure la xarxa d’establiments col·laboradors entre els comerços associats a l’entitat. El conveni el van signar el dia 23 de novembre Sergi Vallès, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, i Josep Maria Sanz, president de Fem Ribes, i tindrà una vigència de quatre anys.

Sergi Vallès, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, i Josep Maria Sanz, president de Fem Ribes.

Establiments col·laboradors

Un dels punts més destacats del conveni fa referència a la promoció de la campanya “Establiments col·laboradors” entre els comerços associats a Fem Ribes. Amb aquesta campanya s’identifiquen els establiments que faciliten a les persones nouvingudes que aprenen català la possibilitat d’utilitzar aquesta llengua quan en són clients. Així, l’establiment que lliurement s’hi adhereix es compromet a fer servir el català en la primera atenció als clients i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui possible. Els establiments adherits a la campanya es coneixen pel fet de tenir un distintiu que els identifica com a tals. Aquesta campanya forma part del programa “Voluntariat per la llengua”, que posa en contacte persones que parlen català amb fluïdesa amb d’altres que l’estan aprenent perquè es trobin una hora durant deu setmanes fora de l’aula i parlin en català.

Assessorament i cursos

El conveni de col·laboració també facilita que els associats tinguin al seu abast el servei d’assessorament en qüestions relacionades amb la llengua catalana que ofereix el CNL, per mitjà del Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, obtinguin informació sobre recursos lingüístics que els siguin interessants per a la seva activitat comercial i tinguin facilitats per incorporar personal de l’establiment als cursos de català per a adults.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?