“Establiments col·laboradors”, una campanya per fomentar l’atenció al públic en català

Socioeconòmic

“Establiments col·laboradors” és una campanya que el Consorci per a la Normalització Lingüística està fent a tot Catalunya per fomentar que el català sigui la llengua inicial d’atenció al públic en els establiments, sobretot en els comercials i del sector de l’hostaleria i la restauració.
El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf i, per tant, els serveis de català locals i comarcals que l’integren, la despleguen en aquestes dues comarques (en el cas de Vilafranca del Penedès, conjuntament amb la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Comerç i Turisme).

Què és “Establiments col·laboradors”?


Els establiments que voluntàriament s’adhereixen a la campanya signen un acord de col·laboració amb el CNL en què es comprometen a:

- Fer la primera atenció als clients en català i mantenir la conversa en aquesta llengua, sempre que sigui possible

- Garantir que les persones que vagin a l’establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat

- Col·locar en un lloc visible l’adhesiu que l’identifica com a establiment col·laborador.

El CNL es compromet a:

- Elaborar una llista dels establiments que s’adhereixin a la campanya, mantenir-la actualitzada i difondre-la a les parelles lingüístiques que es formen a partir del programa “Voluntariat per la llengua”, a l’alumnat dels cursos de català (en total, al voltant d’un miler de persones a les dues comarques, cada quadrimestre del curs)i als webs del CPNL i dels ajuntaments de les poblacions en què hi ha servei de català.

- Distribuir als establiment adherits l’adhesiu que l’identifica com a establiment col·laborador i, si li cal, material de suport per facilitar l’atenció als clients en català.

“Voluntariat per la llengua”

“Establiments col·laboradors” s’emmarca en el projecte “Voluntariat per la llengua”, una iniciativa que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin.

Aquestes persones tenen la possibilitat d’expressar-se en català als establiments que s’identifiquen com a participants a la campanya, encara que la que no parla habitualment en català ho faci amb dificultat.

Els establiments col·laboradors a l’Alt Penedès i el Garraf

LLISTA D'ESTABLIMENTS COL·LABORADORS

Clicant aquest enllaç podreu accedir a la llista d’establiments que s’han adherit a la campanya tant a l’Alt Penedès com al Garraf.
 

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?