Es presenta el Voluntariat per la llengua a l’Institut Escola Intermunicipal del Penedès, de Sant Sadurní d’Anoia

Voluntariat per la llengua

L'Escola Intermunicipal organitza el programa perquè alumnes arribats recentment a Catalunya practiquin el català amb companys del centre

El 15 d'octubre passat va tenir lloc una sessió formativa a l'Institut Escola Intermunicipal del Penedès per presentar el programa Voluntariat per la llengua (VXL). La formació va anar a càrrec de la voluntària, Antònia Cabré, i de la dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, que en aquest cas donava suport al projecte de l'institut d'oferir el VxL als nois i noies. Per part del centre, també hi van participar l'assessora LIC del Departament Ensenyament, Rosa Vidal; la tutora de l'Aula d'Acollida, Laia Vidal, i el tutor d'Habilitats Socials, David Jou.

6 parelles

La sessió de formació van anar dirigida a 21 alumnes de 4t d'ESO, de la matèria d'Habilitats Socials, amb l'objectiu de donar informació del programa i motivar possibles voluntaris a participar-hi. A partir de la presentació s'han organitzat 6 parelles lingüístiques, amb aprenents de l'Aula d'Acollida, que s'aniran trobant setmanalment per conversar en català, fins a final de curs. Les converses es fan al mateix centre en horari lectiu i amb el suport de materials específics que estimulen la conversa.

L'objectiu del centre d'iniciar el programa és que els alumnes de l'Aula d'Acollida que han arribat recentment a Catalunya puguin practicar el català d'una manera informal amb un company d'un altre curs. Aquesta pràctica reforça la necessitat d'aquests alumnes d'accelerar l'aprenentatge de la llengua per poder seguir el seu itinerari formatiu i, també, facilita el contacte i el vincle amb altres nois i noies del centre.

Altres iniciatives

Altres instituts de la comarca també s'estan organitzant per iniciar o reprendre el programa de les parelles lingüístiques a partir del gener. Se n'organitzaran a l'IE Alt Penedès i a l'IE Milà i Fontanals, de Vilafranca; a l'IE El Foix, de Santa Margarida i els Monjos; a l'IE Alt Foix, de Sant Martí Sarroca, i a l'IE de Gelida. A més a més, a partir del gener, també s'estrenaran les primeres parelles lingüístiques al centre de primària Dolors i Piera de Vilafranca.

La iniciativa compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Penedès.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?