8 establiments de les Roquetes renoven l’adhesió al Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

Amb l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua, els establiments donen suport a la promoció del català en el sector comercial i contribueixen a estendre'n l'ús.

Compromís mantingut

Després de més d'un any de pausa a causa de les restriccions provocades per la pandèmia, el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes a les Roquetes ha tornat a contactar amb establiments que havien col·laborat durant els últims anys en el programa del Voluntariat per la llengua (VxL) per proposar-los de continuar donant suport a la promoció del català en l'àmbit comercial ja que havia finalitzat el període de validesa de l'adhesió. Concretament, un total de 8 establiments han renovat per dos anys més el seu compromís com a establiments col·laboradors del VxL.

Els 8 establiments són: Calçats Marín, Comercial Anyfes, Di Mobile, El Molí, Merceria Esperanza, Parafarmàcia La Sínia, Peix i Marisc Joan Carles i Pit o cuixa. Aquests establiments formen part de les xarxes locals de punts de venda que mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua. A Ribes i a les Roquetes hi ha un total de 27 establiments adherits al programa.

Les adreces de tots els establiments participants en el VxL es poden consultar a:
/xarxa/cnlaltpenedes/voluntaris/establiments/

Col·laboracions concretes

La col·laboració dels establiments es concreta en diferents actuacions com, per exemple, concursos lingüístics o bé pràctiques de compra en català que els aprenents dels cursos fan al comerç, amb l'ajuda del personal de l'establiment adherit al VxL.

El curs vinent es reprendran aquestes pràctiques lingüístiques dels alumnes dels cursos de català que volen reforçar la fluïdesa oral i que fan tres visites puntuals a alguns d'aquests establiments per posar a prova les seves habilitats lingüístiques.

Els serveis locals de català de les comarques del Garraf i de l'Alt Penedès valoren molt positivament la complicitat dels comerços que participen en les diferents iniciatives per promoure la presència del català en les relacions comercials, sobretot en les relacions amb els nous parlants de català que s'estan incorporant a la nostra comunitat lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?