L’escola Pau Boada, de Vilafranca, tanca l’edició 2020-2021 del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

Malgrat les circumstàncies d'aquest curs, es valora molt positivament que s'hagin organitzat un total de 16 parelles lingüístiques.

El 2 de juny passat es va fer una trobada de final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL) a l'escola Pau Boada, de Vilafranca del Penedès. A més de les sis persones, entre voluntàries i aprenentes, que van participar a la sessió de tancament del curs, també hi van assistir per part de l'escola, la directora, Imma Badell; la tècnica d'Integració Social, Aurora Rovira, i el president de l'AMPA, Joan Puig. Per part del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, hi va ser la dinamitzadora del programa del VxL, Gemma Garcia. L'activitat es va fer al pati de l'escola.

Aquesta trobada tenia com a objectiu valorar el funcionament de l'edició que es va iniciar al mes de febrer amb sis parelles lingüístiques. Les participants van compartir les experiències i també van explicar com s'havien organitzat les converses. En alguns casos les sessions es van fer virtualment i en d'altres passejant per les vinyes, per la vila o a la biblioteca on també va ser motiu per conèixer i participar en activitats que s'hi organitzaven per als nens.

Beneficis del VxL

Les opinions i comentaris sobre l'experiència de les converses van anar al voltant dels beneficis del coneixement de vocabulari, sobre l'experiència de practicar el català en algun establiment, etc. Es valorava que el VxL "no només aporta beneficis lingüístics, sinó que tothom aprèn de tothom". Alguna parella lingüística també compartia un fet, força habitual, que en algun comerç, a la voluntària se li dirigien en català i a l'aprenenta en castellà. Al final de la sessió es van repartir els diplomes de participació al programa.

Malgrat les circumstàncies d'aquest curs, es valora molt positivament que s'hagin organitzat un total de setze parelles lingüístiques.

L'escola Pau Boada forma part de les entitats i organismes adherits al VxL que donen suport al programa des de l'any 2018.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?