El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf estrena l’any amb les tertúlies i les trobades virtuals del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua > VxL virtual

  • Aquest nou format ha permès compartir una altra vegada les experiències i l'intercanvi d'impressions, gustos i descobriments a través de la pràctica de la conversa en català.

Els primers mesos de l'any han començat donant un nou impuls a les tertúlies i les trobades que fins l'any passat es feien presencialment amb els participants del Voluntariat per la llengua (VxL). Cubelles i Vilafranca del Penedès han estrenat les trobades virtuals del 2021 al febrer i al març. 

Recuperar les tertúlies 

Els participants del VxL de Cubelles van tornar a reunir-se l'últim dijous del mes de febrer. En aquest cas, la trobada va ser des de la pantalla de l'ordinador. Va ser la primera vegada després d'un any que es recuperava la dinàmica del Punt de trobada del VxL a Cubelles: un espai per compartir la llengua catalana i conversar relaxadament sobre temes diversos. Aquesta vegada el tema proposat estava relacionat amb la celebració de la Quaresma. Les cinc persones que hi van participar van parlar dels orígens i les curiositats dels quaranta dies que precedeixen la Pasqua.   

Les trobades es continuaran fent virtualment l'últim dijous de cada mes, de les 6 a les 7 de la tarda. El tema de la tertúlia del mes de març tindrà relació amb la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març.  

Compartir experiències 

El 17 de març passat es va fer la primera trobada virtual entre participants del VxL de l'Alt Penedès. Hi van participar cinc persones, entre voluntaris i aprenents. La idea de fer aquesta convocatòria era compartir, generar intercanvi d'experiències, conèixer altres participants.

Durant la conversa, que va tenir una hora de durada, es va parlar, entre altres temes, de la necessitat de buscar nous espais per expressar-se en català i compensar, així, les dificultats que hi ha per fer-ho en el moment actual. També, en altres aspectes, els aprenents manifestaven les dificultats en què es troben quan van a algun establiment, ja que sovint no senten la complicitat de la llengua i tenen la sensació de fracàs quan veuen que, malgrat l'esforç que fan, se'ls dirigeixen en castellà. "Quan em canvien de llengua ho sento com un fracàs, perquè tinc la sensació que no ho faig bé". També es manifestava el desig i les ganes, quan sigui possible, de fer trobades presencials, en grup. Al mateix temps, alguna persona expressava que amb la parella lingüística estaven aprofitant molt l'oportunitat de fer les converses virtualment i que en treien bon partit. 

La conversa va ser molt profitosa per a tots els assistents i, amb la idea d'afavorir aquests espais de comunicació, es va tancar la reunió amb una nova proposta de convocatòria per al mes d'abril.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?