Bona oferta de jocs en català a les botigues de l’Alt Penedès i el Garraf

Oci i consum

Els establiments de les dues comarques adherits a la campanya "I tu, jugues en català?" ofereixen per a aquestes festes més de dos mil jocs en català.

Des del 2013, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) dona a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i en fomenta l'ús i el consum a través del programa "I tu, jugues en català?". A l'Alt Penedès i al Garraf dotze botigues formen part dels establiments adherits a la campanya.

Cercador

Enguany dotze establiments de joguines distribuïts entre Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes disposen de més de 2.000 jocs i joguines en català, que es poden consultar des del cercador de jocs en català i dels establiments adherits que hi ha al web del CPNL (/jocs/index/). Aquest cercador permet fer cerques segons l'edat, el tipus de joc, el fabricant, etc.

Al mateix web també es poden consultar les adreces de les botigues de joguines adherides, així com altres continguts d'interès relacionats amb el joc: el canal YouTube, base de dades de vídeojocs i activitats.

Jugar en català

El joc és molt important en el desenvolupament de la persona. Permet que capacitats com ara la creativitat, la memòria o l'atenció progressin. A través del joc aprenem a prendre decisions, relacionem experiències prèvies amb d'altres de noves i compartim temps amb familiars i amics. Jugar permet passar estones disteses i divertides amb la família o els amics. Afavoreix la socialització, fomenta el diàleg i enforteix les relacions personals.

En aquest àmbit de relació tan important, el català també hi té un paper rellevant. Les botigues de jocs adherides a l'"I tu, jugues en català?" de l'Alt Penedès i el Garraf contribueixen a fer possible que jugar en català sigui present i a l'abast de tothom.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?