La Federació Empresarial del Gran Penedès i el CPNL col·laboren per promoure l'ús del català

Socioeconòmic

El president del la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Martí Sistané, i el del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, han signat un acord de col·laboració per promoure l'ús del català a l'organització i a les empreses associades.

Fomentar l'ús i VxL

El conveni preveu diferents àmbits d'actuació. D'una banda, la FEGP i el CNL col·laboraran per mantenir i fomentar la presència del català en l'organització. En aquest sentit, el CNL facilita la informació i els recursos lingüístics per fomentar l'ús del català a les empreses i establiments associats i posa al seu abast els serveis tècnics de què disposa.

A més, també es difon el programa Voluntariat per la llengua (VxL) perquè els establiments associats a la FEGP que vulguin s'adhereixin a la campanya "Establiments col·laboradors" o bé per desplegar la pràctica del VxL a les empreses o als establiments que s'hi interessin

Formació

El conveni també preveu dur a terme actuacions relacionades amb la formació, tant pel que fa a la col·laboració mútua a l'hora d'oferir cursos o sessions específiques relacionades amb la llengua catalana en els plans de formació de la FEGP, com a la facilitat per incorporar als cursos que ofereix regularment el CNL el personal de la FEGP o de les empreses o establiments associats que s'hi vulguin inscriure.

Finalment, FEGP i CNL aprofitaran els canals de comunicació que tenen cada un (publicacions, butlletins electrònics...) per difondre informació relacionada amb la llengua catalana.

12 anys

Des de fa anys, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf ha col·laborat tant amb l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès (ADEPG) com amb la Unió Empresarial del Penedès (UEP), les dues entitats que el juny de 2017 van formar la FEGP. Concretament amb l'ADEPG han anat mantenint la col·laboració a partir de convenis des de l'any 2006, tot i que anteriorment ja havien acordat actuacions conjuntament.


Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?