La UCER i el CPNL signen un conveni per promoure el català en l’àmbit socioeconòmic a les Roquetes

Socioeconòmic

El nou conveni de col·laboració l'han signat Juan Ramón López, president de la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER), i Josep Moya, president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, i tindrà vigència durant els propers dos anys.

Acords

Entre les línies de col·laboració establertes per fer avançar l'ús del català en l'àmbit socioeconòmic, destaquen la col·laboració de la UCER en l'impuls de la xarxa d'establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua i la participació en les campanyes de promoció de l'ús del català en l'àmbit comercial. La UCER difondrà als seus associats eines i recursos perquè puguin millorar la comunicació en aquesta llengua amb els clients i també la informació que li faci arribar el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf en matèria de llengua: terminologia, recursos, formació, etc., i específicament del butlletí electrònic Portes Obertes, que edita el mateix CNL.

El conveni també preveu la possibilitat que el CNL i la UCER organitzin conjuntament sessions específiques de qüestions relacionades amb l'ús de la llengua catalana en el sector del comerç dirigides als establiments associats a l'entitat, com també que les persones associades tinguin facilitats a l'hora d'incorporar-se als cursos de català que regularment ofereix el CNL.

Col·laboració

La Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Servei de Català de Sant Pere de Ribes, han col·laborat conjuntament des de l'any 2011, quan van signar el primer conveni de col·laboració.

Durant aquests anys s'han dut a terme activitats destinades a fomentar l'ús del català en el sector comercial com, per exemple, el concurs de jeroglífics "Endevina-la!" el 2016 i el 2017 (aquest novembre s'organitzarà la tercera edició), la implantació de la xarxa d'establiments col·laboradors del VxL a les Roquetes o la difusió de la campanya "Català i comerç. Ja estàs al dia?" de la Direcció General de Política Lingüística, entre d'altres.


Josep Moya, president del Consell de Centre, i Juan Ramón López, president de la UCER.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?