Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú faran pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Socioeconòmic

Hi participaran  35 establiments de Vilanova i la Geltrú, que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Durant tot el mes de novembre, els aprenents de català de la capital del Garraf faran pràctiques lingüístiques en algun dels establiments que participen en la campanya "Demana-ho en català també!", que pretén facilitar l'ús del català entre el personal que atén el públic i la clientela, sobretot els nous parlants.

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible-, els aprenents del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú podran participar en diverses pràctiques de compra en català fora de l'aula. En aquesta activitat, hi participaran també els alumnes de l'Escola d'Adults Teresa Mañé.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments que s'han adherit al programa Voluntariat per la llengua i participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; supermercats; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, i, fins i tot, cafeteries.

Es pot consultar la llista dels establiments de Vilanova i la Geltrú a:
/media/upload/arxius/Alt_Penedes/DEMANA-HO_20171026.pdf

Per facilitar la identificació dels establiments que col·laboren en aquesta campanya, a l'aparador exhibiran un cartell amb l'eslògan "Demana-ho en català també!" amb un element representatiu de l'àmbit de cada establiment: un alvocat, una dessuadora, un tirabuixó, etc.

Aquesta campanya, organitzada pel Servei de Català amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es durà a terme a la ciutat per setena vegada i representa la consolidació i ampliació progressiva d'una xarxa d'establiments que estan compromesos a facilitar l'ús del català amb els seus clients, sobretot amb les persones que estan aprenent la llengua.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?