L’IMET de Vilanova i el CPNL signen un conveni per promoure el català en la formació i l’ocupació

Socioeconòmic

El dia 10 de maig, Joan Martorell Masó, vicepresident de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), i Josep Moya Ibáñez, president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Consorci per a la Normalització Lingüística, CPNL), han signat un conveni de col·laboració per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit de la formació i de l'ocupació durant els propers quatre anys.

Acords de treball

Entre les línies de col·laboració establertes per fer avançar l'ús del català en aquest sector, destaquen la col·laboració en els cursos de formació ocupacional perquè els futurs treballadors prenguin consciència de la importància d'incorporar la llengua catalana en l'atenció als clients. El CNL també prestarà serveis i recursos per fomentar la qualitat lingüística de les comunicacions de l'IMET.

Un altre aspecte que està previst en el pla de treball conjunt és la participació del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf en la futura plataforma virtual per a la formació contínua dels usuaris de l'IMET.

Un tercer punt destacat del conveni fa referència a la col·laboració entre els dos organismes per difondre el programa Voluntariat per la llengua entre el personal i els usuaris de l'IMET.

Continuïtat en la col·laboració

Aquest conveni prorroga la dinàmica de treball conjunt que ja es va establir entre aquestes dues organitzacions a partir de la signatura del primer conveni, al març de 2013. Com a exemples d'aquesta dinàmica, durant aquests últims quatre anys, s'han organitzat 29 sessions sobre 'Comunicació i atenció al client' a les quals han assistit un total de 376 alumnes. A més, durant tres anys, el CNL va col·laborar mensualment en el butlletí electrònic Flaix Emprendre, amb una aportació de 33 apunts sobre aspectes relacionats amb la llengua i el món laboral.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?