Sessions sobre llengua i marc legal als cursos per a emprenedors de la Mancomunitat Penedès Garraf

Socioeconòmic

Durant l'any 2016 s'ha formalitzat la col·laboració entre el Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que s'ha concretat en diferents accions per promoure entre els emprenedors el coneixement del marc legal lingüístic i els recursos que tenen a l'abast per adequar-s'hi.

Sessions per a emprenedors

Fruit de l'acord signat al mes d'abril entre ambdues institucions, durant aquest any s'han organitzat un total de 6 sessions que sota el títol 'En quina llengua hem d'atendre els clients?' han servit per presentar el marc legal bàsic que han de conèixer les empreses amb relació a la llengua catalana, els serveis que el CPNL pot prestar als serveis lingüístics del seu municipi i algunes recomanacions útils per a la bona comunicació amb els clients.

Aquestes sessions s'han fet en diferents municipis: al març, a Sitges; al juny, a Santa Margarida i els Monjos i també a Sant Pere de Ribes; al setembre, a Sitges; a l'octubre, a Sant Sadurní d'Anoia, i al novembre, a Vilanova i la Geltrú. En total, hi han assistit 61 emprenedors que fa poc que han posat en marxa el seu negoci o bé que estan en tràmits de fer-ho.

Les valoracions dels assistents sempre han estat bones i aquest espai ha permès resoldre alguns dubtes puntuals dels assistents, sobretot amb relació a les llengües que s'han d'usar a les pàgines web o en l'etiquetatge.


Sessió a Nexes, Sant Sadurní d'Anoia.


Sessió a Nivell 10, Sitges.


Sessió a l'IMET, Vilanova i la Geltrú.

Col·laboració tècnica

Més enllà d'aquestes sessions, els tècnics del SIE que atenen els usuaris en l'àmbit del Penedès i el Garraf tenen el suport del personal del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú per resoldre els dubtes amb relació a la llengua en els negocis que no puguin respondre de manera immediata.

A la pàgina web del SIE també s'ha afegit un enllaç amb la informació de la campanya 'Català i empresa. Ja estàs al dia?' que ofereix el web del CPNL.

A més a més, s'està treballant en la programació per al primer trimestre de 2017 de dos paquets de formació per a usuaris del SIE de la comarca del Garraf, aprofitant el conveni amb la Diputació de Barcelona que permet l'oferta d'un lot de formació gratuïta per al personal de l'àmbit comercial i empresarial.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?