El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf i Fem Ribes continuen fomentant l’ús del català en el sector comercial

Socioeconòmic

Fa 4 anys, el CNL  i Fem Ribes van signar un conveni per potenciar l'ús del català en els establiments que formen part de l'associació de comerciants, i ara han renovat la col·laboració.

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya,  i la presidenta de Fem Ribes, Xènia Vela, han signat un conveni  de col·laboració per fomentar l'ús del català en el sector comercial. En el document, les dues organitzacions acorden fer actuacions tant externes, dirigides als clients dels comerços, com internes, per als associats.

Per als clients

El conveni preveu de fer actuacions per promoure que els comerços associats a Fem Ribes facin servir el català en l'atenció als clients. Una d'aquestes actuacions són els establiments col·laboradors, adherits al Voluntariat per la llengua, que s'identifiquen amb l'adhesiu que duu la imatge del programa. Aquests establiments es comprometen a atendre els clients en català, sempre que sigui possible, pensant sobretot en les persones que no el tenen com a primera llengua. D'aquesta manera, es propicia que es duguin a terme accions tan quotidianes com adquirir productes i ser atesos en català amb plena normalitat i es trenca la inèrcia de dirigir-se en castellà sistemàticament a qualsevol client que no sigui catalanoparlant d'origen.

Actualment, a l'Alt Penedès i el Garraf hi ha més de 200 comerços adherits a aquesta xarxa.

Per als associats

Pel que fa a les mesures destinades als comerços que formen part de Fem Ribes, el CNL posa al seu abast els serveis tècnics que necessitin perquè puguin dur a terme la seva activitat en català, com, per exemple, l'assessorament en qüestions relacionades amb el català, informació sobre recursos lingüístics o bé cursos o sessions destinats al personal dels comerços.

Per la seva banda, Fem Ribes utilitzarà el català en les seves comunicacions orals i escrites, en la documentació interna i en les activitats públiques que dugui a terme.

Xènia Vela, presidenta de Fem Ribes, i Josep Moya, president del Consell del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?