Sessions per a emprenedors per desplegar la col·laboració amb el SIE de la Mancomunitat Penedès Garraf

Socioeconòmic

Al mes d'abril es va signar un conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf per fomentar la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?" entre els emprenedors de les dues comarques. En els últims dos mesos, ja s'han dut a terme algunes de les actuacions previstes en l'àmbit de la difusió de la normativa i en el de la formació dels emprenedors que estan fent cursos de gestió empresarial.

Difusió de la normativa

El dia 26 d'abril es va organitzar una sessió informativa per als tècnics del SIE que atenen els emprenedors en diferents municipis del Garraf i l'Alt Penedès. En aquesta trobada es va repassar les fonts de consulta disponibles per informar sobre la normativa lingüística que han de tenir en compte els emprenedors per garantir els drets dels seus clients; també es va establir un protocol de treball per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'atenció dels emprenedors en l'elaboració dels seus plans d'empresa. En aquest sentit, al maig el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú ha resolt una consulta concreta sobre retolació d'un establiment.

 
Sessió a la seu de la Mancomunitat Penedès Garraf a Vilanova i la Geltrú

La llengua amb els clients

Al novembre passat es va fer a Vilanova i la Geltrú per primera vegada una sessió informativa per als emprenedors d'un curs sobre gestió empresarial, organitzat per l'Institut Municipal d'Ensenyament i Treball i pel mateix SIE, anomenada "En quina llengua hem d'atendre els clients?".

/xarxa/cnlaltpenedes/noticies.html?ID=14721

Al març també es va fer aquesta sessió a Nivell 10 de Sitges, en el marc del curs 'Emprendre després de la malaltia'. La sessió va tenir una valoració global per part dels 12 assistents de 3,14 sobre 4.

Al mes de juny, es va impartir la sessió dues vegades més: la primera a Santa Margarida i els Monjos, en el marc del curs 'Què et cal saber per emprendre?', a la qual van assistir 8 emprenedors. La valoració mitjana de la sessió sobre la normativa lingüística en les empreses va ser de 3,7 sobre 4. I la segona, a Sant Pere de Ribes, en el marc del curs 'Gestió per a emprenedors'. Hi van assistir 14 emprenedors, que van puntuar la sessió amb una mitjana de 3,5 sobre 4.


Sessió al Centre d'Emprenedoria dels Monjos


Sessió a la Vinya d'en Petaca a les Roquetes (Sant Pere de Ribes)

La col·laboració entre el SIE i el CPNL, a través del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, està previst que es continuï concretant en col·laboracions puntuals després de l'estiu.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?