Tres anys de col·laboració del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú al butlletí Flaix Emprendre de l’IMET

Socioeconòmic

Ara fa tres anys, a començaments del 2013, l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i el Servei de Català (SC) del Garraf i Vilanova i la Geltrú van signar un conveni que establia diferents acords de treball per potenciar la presència del català en l'àmbit dels negocis de la ciutat, entre els quals participar regularment en el butlletí electrònic Flaix Emprendre per difondre qüestions relacionades amb la llengua catalana.

Des d'aleshores, la col·laboració entre ambdues institucions ha estat continuada i s'ha concretat en dues línies de treball diferents. D'una banda, s'han organitzat diverses sessions anuals de "Comunicació amb els clients", que s'han ofert en tots els cursos de formació ocupacional adreçats a persones que estaven a l'atur i que s'estaven formant en alguna especialitat relacionada amb l'atenció al públic. D'una altra banda, s'han fet actuacions adreçades als usuaris del Club Emprendre, bàsicament, emprenedors de la ciutat.

Apunt de llengua

Una de les col·laboracions més constants ha estat la publicació d'un article relacionat amb llengua i empreses en cada número del butlletí Flaix Emprendre, de periodicitat mensual. En total, des del gener de 2013 al gener de 2016, s'han publicat 33 articles diferents en la secció Apunt de llengua. Un per a cadascun dels onze números que s'ha editat cada any.

Els prop de 1.000 subscriptors d'aquest butlletí han pogut llegir cada mes informacions relacionades amb recursos per millorar l'ús escrit del català en el seu establiment i per perfeccionar el domini de la llengua catalana. També s'ha aprofitat aquest espai per presentar diferents arguments que ajudessin a impulsar l'ús del català en l'àmbit dels negocis.

De les gairebé 1.500 visites rebudes als 33 articles d'aquesta secció, s'observa un interès especial pels que tracten sobre l'ús del català a les xarxes socials i a Internet i pels que presenten serveis concrets (Optimot i oferta de cursos de català). La mitjana global de visites per cada Apunt de llengua és de 43.

Malgrat la bona valoració d'aquesta línia de treball, el butlletí Flaix Emprendre deixarà de publicar-se i, per tant, la col·laboració entre els responsables directes d'aquesta feina, Toni Contreras, com a editor del butlletí, i Teresa Tort, com a autora dels articles, no continuarà a partir d'ara.

Altres col·laboracions

Durant el 2015 també es va organitzar una sessió específica sobre comunicació en el curs "Idees pràctiques per crear la teva empresa", organitzat per l'IMET i conduït per personal del Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

/xarxa/cnlaltpenedes/noticies.html?ID=14721

A més a més, en la pàgina web de l'IMET i en l'atenció dels usuaris del Club Emprendre també s'ha difós de manera permanent la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?" per donar a conèixer les obligacions lingüístiques que afecten les empreses i els comerços i els serveis que posa a la seva disposició el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú.

/xarxa/cnlaltpenedes/comercos.html

El conveni entre l'IMET i el Servei de Català continua vigent fins al 2017 i representa una aposta de treball en xarxa que fomenta la sensibilització per usar el català en el sector socioeconòmic.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?