Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú fan pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Socioeconòmic

Durant la segona quinzena de novembre i la primera de desembre, els aprenents de català de la capital del Garraf faran pràctiques lingüístiques en algun dels establiments que participen en la campanya "Demana-ho en català també!", que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic. En aquesta iniciativa, hi participaran 36 establiments, que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible-, els aprenents de català del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i els alumnes de l'Escola d'Adults Teresa Mañé podran participar en diverses pràctiques de compra en català fora de l'aula.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments que s'han adherit al programa Voluntariat per la llengua i participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; supermercats; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, i, fins i tot, una cafeteria. En aquesta ocasió, un total són 36 establiments, que estan repartits per tots els barris de la ciutat.

Se'n pot consultar la llista a:
/media/upload/arxius/Alt_Penedes/DEMANA-HO_20151111.pdf

Cada establiment exhibirà un cartell amb l'eslògan "Demana-ho en català també!" amb un element representatiu de l'àmbit de cada establiment: un alvocat, una dessuadora, un tirabuixó, etc.

Aquesta campanya, organitzada pel Servei de Català i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es durà a terme a la ciutat per cinquena vegada i representa la consolidació i ampliació progressiva d'una xarxa d'establiments que estan compromesos a facilitar l'ús del català amb els seus clients, sobretot amb les persones que estan aprenent la llengua.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?