Publicacions del CNL per estendre el català a les empreses i comerços

Socioeconòmic

En els últims quatre anys i mig, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf ha elaborat o participat en diversos mitjans per difondre els beneficis que representa l'ús natural del català en l'àmbit comercial i empresarial i, alhora, per donar a conèixer els recursos i mitjans que s'ofereixen per facilitar l'ús d'aquesta llengua en les comunicacions tant escrites com orals.

Butlletí electrònic Portes Obertes

Al desembre de 2010 es va publicar el primer número d'un butlletí que, des del començament, volia tractar aspectes de llengua que tinguessin relació amb el sector comercial i empresarial.

Des d'aleshores se n'han publicat entre 5 i 6 números cada any i aquest mes de maig s'ha arribat al número 25. En aquests moments, els subscriptors actius són 725, que són majoritàriament organitzacions econòmiques, com ara associacions de comerciants, i sobretot botigues i empreses de serveis de l'àrea del CNL. De fet, tots els establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua que tenen adreça de correu electrònic hi estan subscrits.

Aquesta publicació té quatre apartats fixos: Comunicació escrita, on es difonen recursos per facilitar l'ús escrit del català; Comunicació oral, en què es parla d'eines per millorar la competència oral del personal d'una empresa; Bones pràctiques, on es mostren experiències interessants de promoció lingüística en aquest àmbit i, finalment, Notícies de llengua, en què hi ha una selecció d'informacions sobre actuacions del nostre CNL o d'altres organitzacions que es dediquen a la promoció del català en els negocis.

Tots els números editats del Portes Obertes es poden consultar a la pàgina web del CNL.
/xarxa/cnlaltpenedes/portesobertes.html

"Apunt de llengua" al Flaix Emprendre

L'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú publica mensualment un butlletí electrònic adreçat a emprenedors i persones relacionades amb el sector socioeconòmic: Flaix Emprendre, L'actualitat en clau emprenedora. Aquesta publicació té 880 destinataris.

Des del gener de 2013, el Servei de Català de Vilanova i la Geltrú ha publicat cada mes un article en la secció que es va crear específicament per difondre diferents informacions pràctiques o reflexions sobre aspectes de llengua per motivar l'increment de l'ús del català. A l'abril també hem arribat a l'"Apunt de llengua" número 25.

En aquesta secció s'han desplegat diferents arguments a favor de la presència del català tant en les comunicacions escrites com orals dels establiments que fan atenció al públic.

Podeu accedir a tots els articles d'aquesta secció aquí:
http://www.imet.cat/flaixemprendre/?cat=961

@cpnlpobertes

Com que es generen notícies constantment relacionades amb la llengua als negocis, a l'estiu de l'any passat el CNL va obrir un compte de Twitter monogràfic per difondre informacions puntuals i d'una vigència més curta.

Tal com anuncia el perfil del CPNL Portes Obertes, el nostre centre d'interès és la comunicació en l'àmbit socioeconòmic. I hi hem anat publicant diàriament informacions sobre les actuacions dels serveis del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf adreçades al món dels negocis. Igualment, hem fet difusió d'iniciatives promogudes per altres CNL del CPNL, per la DGPL o per altres organitzacions sectorials, com ara la Cambra de Comerç de Barcelona o la PIMEC. També ens permet fer-nos ressò de les actuacions de les entitats del territori que dinamitzen aquest sector i teixir complicitats amb els establiments amb els quals estem col·laborant en campanyes com ara "I tu, jugues en català?" o amb els establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua que tenen compte de Twitter.

Durant els primers deu mesos aquest compte ha arribat a 130 seguidors i ha publicat més de 430 tuits.

Aquesta dinàmica ens permet, d'una banda, estar atents als moviments i expectatives d'aquest sector i, de l'altra, vehicular les nostres propostes de millora en l'àmbit de la comunicació en les relacions comercials.

Podeu accedir al Twitter del Portes Obertes aquí:
https://twitter.com/cpnlpobertes

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?