Continua creixent la xarxa d’establiments de Vilanova i la Geltrú que faciliten l’ús del català en l’atenció als seus clients

Socioeconòmic

Durant tot el mes de novembre, els aprenents de català de la capital del Garraf faran pràctiques lingüístiques en algun dels establiments que participen en la campanya "Demana-ho en català també!", que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic. En aquesta iniciativa, hi participaran 32 empreses, amb un total de 44 establiments, que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors (establiments que es comprometen a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible), durant tot el mes de novembre, els aprenents de català de la ciutat, sobretot alumnes dels cursos de les entitats que formen la Xarxa d'Entitats per la Llengua (XELL), podran participar en una pràctica de compra en català fora de l'aula. En concret, hi participaran els aprenents del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, de l'Escola d'Adults Teresa Mañé, de l'entitat La Frontissa i de Càritas.

Mentre duri la campanya, Canal Blau TV emetrà un espot per promoure la participació dels aprenents de català en aquesta iniciativa. Qualsevol persona que no estigui fent un curs de llengua però que hi vulgui participar, s'hi ha d'inscriure al Servei de Català (rasa del Miquelet, 16), on rebrà el material corresponent: una fitxa de valoració de l'activitat i el carnet que s'ha de presentar als establiments visitats perquè hi posin un segell.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments que s'han adherit al programa Voluntariat per la llengua i participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; supermercats; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, i, fins i tot, una cafeteria. En total són 44 establiments, de 32 empreses, que estan repartits per tots els barris de la ciutat.

Se'n pot consultar la llista a:

/media/upload/arxius/Alt_Penedes/DEMANA-HO_20141028.pdf

Cada establiment exhibirà un cartell amb l'eslògan "Demana-ho en català també!" amb un element representatiu de l'àmbit de cada establiment: un alvocat, una dessuadora, un tirabuixó, etc.

Aquesta campanya, organitzada pel Servei de Català i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es durà a terme a la ciutat per tercera vegada i representa la consolidació i ampliació progressiva d'una xarxa d'establiments que estan compromesos a facilitar l'ús del català amb els seus clients, sobretot amb les persones que estan aprenent la llengua.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?