25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 13 de desembre de 2012

Un centenar de persones celebren els 10 anys de parelles lingüístiques al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

La celebració es va fer al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, i va oferir activitats diverses entorn del Museu i el Voluntariat per la llengua.

Un centenar de persones celebren els 10 anys de parelles lingüístiques al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

Al voltant de 100 persones van participar el dia 1 de desembre al matí en les diverses activitats per celebrar que fa deu anys que hi ha parelles lingüístiques al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf. Les remodelades instal·lacions del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, van acollir aquestes activitats, que tenien relació o bé amb el Museu mateix o bé amb el programa Voluntariat per la llengua.

Per començar, al nou auditori del Vinseum es van fer els parlaments dels diferents representants dels organismes que tenen relació amb l’acte: en primer lloc, el director del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, Biel Senabre, va glossar la història dels deu anys de les parelles lingüístiques a les dues comarques i els valors que aporten, i, tot seguit van intervenir Josep Soler, president del Vinseum; Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en representació de la directora general de Política Lingüística, i Raimon Gusi, regidor de Cultura, en representació de l’alcalde de Vilafranca.

A continuació, els assistents es van repartir en tres grups i es van iniciar tres activitats que es van anar desenvolupant simultàniament durant dues hores: una visita guiada a les instal·lacions del Museu, un tast de vins i un espai per fer-hi tertúlia tot prenent un cafè. Els grups es van tornar a cada activitat de manera que al final tothom havia fet totes les activitats.

Per acabar, un altre cop a l’auditori, Sílvia Amigó i Anna Peret van oferir un recital de poemes relacionats amb el vi, sota el títol de “El vi encenia la vida”, i es va fer un brindis de comiat, al pati del Museu.
 


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes