25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de juny de 2012

El Voluntariat per la llengua i els cursos de català celebren el final de curs fent la ruta Pau Casals

El Voluntariat per la llengua i els cursos de català celebren el final de curs fent la ruta Pau Casals

Més de 40 persones van participar a la sortida de final de curs del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf fent la ruta Pau Casals al Vendrell i Sant Salvador. El grup el formaven participants en el programa Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català per a adults de les dues comarques i l’activitat va servir per conèixer més el nostre territori i també per aprofundir sobre un personatge il·lustre: Pau Casals.

Durant el segon quadrimestre del curs 2011-2012, el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf ha dedicat una part de les sessions a apropar-se a un dels personatges mundialment famosos que ha donat el nostre país: Pau Casals. Aquest català universal no ha estat valorat només com a violoncel·lista, sinó també com a gran defensor de la pau, la llengua i el país. Per completar-ho, la sortida de final de curs va servir per visitar llocs emblemàtics de la seva vila nadiua: El Vendrell.

Ruta Pau Casals

El primer destí de la ruta Pau Casals va ser la mateixa vila del Vendrell. Un cop allà un grup va visitar la casa on va viure el músic durant els primers anys de la infantesa i va seguir les explicacions apassionades de la guia. Paral·lelament, un altre grup va fer un petit recorregut pel centre històric de la vila. En aquest cas, les explicacions van anar a càrrec d’alumnes del curs de català Bàsic 2 del Vendrell, que van treballar per convertir-se en uns guies d’excepció. El recorregut va anar per la plaça Nova, el carrer Alt, l’Ajuntament i l’església. Quan els dos grups va acabar les visites per separat es van tornar a ajuntar un altre cop i van entrar a l’església per visitar-la i escoltar l’excepcional orgue barroc construït a finals del segle XVIII, que havien tocar tant Pau Casals com el seu pare.

Al migdia, el grup es va desplaçar al barri marítim de Sant Salvador. Després de dinar i de passejar per la vora del mar, es va fer la visita a la Vil·la Museu Pau Casals. Aquesta casa es va construir inicialment com a casa d’estiueig, però, finalment, hi va viure fins al 1939. Després es va veure obligat a marxar a l’exili i ja no hi va tornar mai més. La casa té com a objectiu conservar, preservar i difondre la memòria i l’obra de Pau Casals a través de l’extens patrimoni artístic i documental que s’hi conserva.

Al final de la sortida, tots els grups van poder comprovar el resultat del qüestionari que havien anant responent durant tota la jornada. El cant dels adéus va cloure la diada, que va resultar molt interessant i satisfactòria per a tothom.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter