25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 31 de gener de 2019

El Voluntariat per la llengua es continua difonent per la comarca de l’Alt Penedès

Els dies 22 i 24 de gener es va presentar el programa del Voluntariat per la llengua (VxL) als municipis de Sant Quintí de Mediona -on hi ha 8 voluntaris i aprenents- i la Granada -on hi ha 9 voluntaris i aprenents-.

El Voluntariat per la llengua es continua difonent per la comarca de l’Alt Penedès

El 22 de gener es va presentar una nova edició de parelles lingüístiques que participaran en el VxL Sant Quintí de Mediona. L'acte, que  va tenir lloc a l'Ajuntament, va comptar amb l'assistència de l'alcalde del municipi, Pol Pagès, i la regidora Carme Medina.  Hi van assistir vuit persones, entre voluntaris i aprenents.

El 24 de gener es va presentar el programa a l'escola Jacint Verdaguer, de la Granada. Hi van assistir sis persones, i també la directora del centre, Montse López.

En els dos llocs, la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va presentar el programa i va donar les orientacions a les parelles lingüístiques que iniciaran aquesta nova edició del VxL. També va repartir els materials que seran el suport de les converses de voluntaris i aprenents.

Continuïtat

En aquesta nova edició, a Sant Quintí hi haurà un total de vuit voluntaris i aprenents que s'organitzaran en parelles lingüístiques per iniciar les converses. A la Granada hi haurà nou voluntaris i aprenents, agrupats en trios lingüístics que també iniciaran les converses setmanals. En els dos casos, es tracta de parelles que continuen de l'edició anterior o bé que inicien un període nou. A partir d'aquesta data de la presentació, les parelles i els trios lingüístics quedaran per fer les trobades, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

Aquests actes de presentació de VxL han estat possible gràcies a la col·laboració del programa "Parlem-ne", que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, a l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona i a l'escola Jacint Verdaguer de la Granada, organismes adherits al VxL.  El programa és present en aquests municipis renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.


Presentació del VxL a Sant Quintí de Mediona, el dia 22 de gener.


Presentació del VxL a la Granada, el dia 24 de gener.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes