25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 24 de gener de 2019

11 nous voluntaris joves a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca

L'Institut Alt Penedès organitza per tercer any consecutiu el programa Voluntariat per la llengua perquè alumnes arribats recentment a Catalunya practiquin el català amb companys del centre.

11 nous voluntaris joves a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca

El 9 i el 16 de gener passats van tenir lloc dues sessions formatives a l'Institut Alt Penedès per reprendre el programa del Voluntariat per la llengua (VXL). La formació va anar a càrrec de la tutora de l'Aula d'Acollida, Olímpia Quintela, i de la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, que, en aquest cas, donava suport al projecte de l'institut d'oferir el VxL a nois i noies del centre. Onze alumnes voluntaris de 4t d'ESO i onze alumnes aprenents de l'Aula d'Acollida formaran les parelles lingüístiques, que s'aniran trobant setmanalment per conversar en català. La iniciativa també compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Alt Penedès.

L'objectiu del centre és que els alumnes de l'Aula d'Acollida que s'han incorporat recentment a Catalunya puguin practicar el català d'una manera informal, amb un company d'un altre curs i dins de l'horari lectiu. Aquesta pràctica reforça la necessitat d'aquests alumnes d'accelerar l'aprenentatge de la llengua per poder seguir el seu itinerari formatiu i, també, facilitar el contacte amb altres nois i noies.

Dues sessions

Les dues sessions formatives anaven destinades als voluntaris. La primera tenia com a objectiu informar sobre el programa, donar les orientacions per a les converses i també establir criteris sobre les estratègies comunicatives que cal tenir en compte per a les trobades.

A la segona sessió, hi van participar dues noies del curs anterior, que van explicar les seves experiències com a voluntàries. Totes dues van coincidir que fer aquesta activitat havia estat una experiència molt enriquidora i que estaven molt contentes per tot el que havies après i també pel que havien aportat a l'altra persona.

En aquesta darrera sessió es van repartir diversos materials de suport per a les converses. La novetat d'aquest nou curs serà que els voluntaris dedicaran un temps, d'ara fins al març, que serà quan començaran les trobades, a confeccionar ells mateixos el quadern de les trobades amb propostes sobres temes de conversa per a cada sessió.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

Inici de les trobades

El 20 de març es trobaran els voluntaris i aprenents per formar les parelles lingüístiques i a partir d'aquesta data s'aniran trobant setmanalment per conversar en català fins al mes de juny.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes