25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 20 de desembre de 2018

El CIRMAC i la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú renoven el suport al Voluntariat per la llengua

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, ha signat la renovació dels acords de col·laboració amb la presidenta del Consell Comarcal del Garraf (representant el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes -CIRMAC-), Glòria Garcia, i amb el president de la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú, Josep Ferrer.

El CIRMAC i la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú renoven el suport al Voluntariat per la llengua

Promoció del Voluntariat

Els convenis preveuen que tant el CIRMAC com la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú col·laboraran a difondre el programa Voluntariat per la llengua (VxL) i organitzaran conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú).

En el cas del CIRMAC, també es preveu que les persones que participen en el VxL i els alumnes dels cursos de català del CNL podran accedir gratuïtament als equipaments del Centre d'Interpretació.

De la seva banda, el CNL informarà les dues entitats de les activitats que es duen a terme a la comarca del Garraf relacionades amb aquest programa i assessorarà les persones que vulguin participar en el VxL com a voluntaris o com a aprenents. També difondrà altres programes del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomentin l'ús de la llengua catalana i la cohesió social.

Continua la col·laboració

El CIRMAC col·labora amb el Voluntariat per la llengua des de l'any 2011, tot i que es va adherir al programa el 2014. Gràcies a aquesta col·laboració, s'han pogut fer diverses activitats com, per exemple, una jornada de treball per als voluntaris del CNL a la Masia Cabanyes, amb visita guiada al Museu del Romanticisme, el novembre de 2011, i la festa de final de curs i del VxL a la mateixa Masia Cabanyes, que també va incloure una visita al Museu del CIRMAC, el juny de 2017. De la seva banda, la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú col·labora amb el Voluntariat per la llengua des de l'any 2009.


Josep Moya, president del Consell de Centre, i Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf.


Josep Ferrer, president de la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú, i Josep Moya, president del Consell de Centre.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter