25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 19 de desembre de 2018

L'SLC de Sant Pere de Ribes i l'OC de Sitges lliuren els premis del concurs “Endevina-la!”

Per decidir les persones que han guanyat els diferents premis s'ha fet un sorteig amb les butlletes que s'han recollit als establiments comercials de Ribes, les Roquetes i Sitges que han col·laborat a organitzar el concurs.

L'SLC de Sant Pere de Ribes i l'OC de Sitges lliuren els premis del concurs “Endevina-la!”

Ribes

El concurs s'ha organitzat, per tercer any, conjuntament entre el Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes i l'associació de comerciants Fem Ribes i hi han participat 32 establiments, majoritàriament comerços de l'associació i establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. Aquesta edició ha estat un èxit ja que hi han participat més establiments i més concursants que en les edicions anteriors. S'hi han recollit 932 butlletes que tenien la solució als diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments i, pel que fa a participants, han respost una, unes quantes o totes les butlletes un total de 151 persones. Destaca la participació dels nois i noies de fins a 12 anys i d'alumnes i dels cursos de català.

El dia 27 de novembre, a la seu de Fem Ribes es va fer el sorteig i el dia 28 del mateix mes es va fer el lliurament de premis al guanyador per haver resolt tots els jeroglífics, Guido Valeriana, i a la guanyadora de la categoria fins a 12 anys, Ona Franco, als establiments comercials que havien proporcionat la butlleta als guanyadors. El premi per a més grans de 12 anys se'l va endur l'exalumna dels cursos de català, Montse Mon. Va rebre'l el dia 5 de desembre a Can Puig. Tots els premiats van rebre unes magnífiques paneres amb productes i promocions dels comerços participants així com petits obsequis donats pel Servei de Català. El regidor de Cultura i Comerç i president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, i la presidenta de Fem Ribes, Marta Magdaleno, van ser els encarregats de lliurar els premis.


D'esquerra a dreta, la presidenta de Fem Ribes, Marta Magdaleno, el regidor de Cultura i Comerç i president del Consell de Centre, Josep Moya, i el guanyador per haver resolt tots els jeroglífics, Guido Valeriana.


Ona Franco va guanyar en la categoria de fins a 12 anys.


Montse Mon, exalumna dels cursos de català, es va endur el premi per a més grans de 12 anys.

Les Roquetes

El concurs s'ha organitzat, per segon any, conjuntament entre l'SLC i la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) i hi han participat 23 establiments, majoritàriament comerços associats a la UCER i establiments col·laboradors del VxL. S'han recollit 132 butlletes amb la solució als diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments participants. Pel que fa a participants, han respost una, unes quantes o totes les butlletes un total de 25 persones.

El dia 4 de desembre, al Servei de Català a les Roquetes es va fer el sorteig i el dia 11 del mateix mes es va fer el lliurament de premis per part del regidor de Cultura i Comerç i president del Consell de Centre, Josep Moya, i la secretària de la UCER, Felisa Sánchez. El premi infantil ha estat per a Pol Ruíz Maestro i el premi adult, per a David Ruíz Giménez. Els dos premis consisteixen en 25€ en vals regal a botigues participants adherides a la UCER.


Felisa Sánchez, secretària de la UCER, i Josep Moya, regidor de Cultura i Comerç i president del Consell de Centre, amb Pol Ruiz, guanyador del premi infantil.


David Ruiz va ser el guanyador del premi d'adults.

Sitges

La tercera edició del concurs lingüístic "Endevina-la!" a Sitges ha comptat amb la participació de 58 persones que han resolt  els jeroglífics exposats en els 12 establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i les dues biblioteques de la vila. En total, s'han recollit 200 butlletes, de les quals 197 tenien la solució correcta als diferents jeroglífics.

El dimarts 18 de desembre es va fer el sorteig per decidir els guanyadors, del qual van sortir premiats Joan Riera i Ivan Montserrat, en la modalitat d'adults i joves respectivament. Tots dos han obtingut un lot de productes obsequi del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (OC de Sitges).


Joan Riera, guanyador en la modalitat d'adults, amb Laura Verdejo, tècnica de l'Oficina de Català.


Ivan Montserrat es va endur el premi en la modalitat de joves.

"Endevina-la!"

Durant el mes de novembre, s'ha pogut participar a l'"Endevina-la!" a Ribes, les Roquetes i Sitges. Aquest és un concurs lingüístic basat en els jeroglífics de Jordi Esteban, que fomenta l'ús del català el sector comercial. Consisteix a resoldre uns jeroglífics que s'exposen en diferents establiments comercials. Un cop resolt l'enigma, s'omple una butlleta de participació amb la solució corresponent i es deixa a la mateixa botiga. Les butlletes entren en uns sortejos que es fan a cada població on s'ha organitzat el concurs per determinar-ne els guanyadors. Aquest joc es va organitzar per primera vegada al CNL del Vallès Oriental.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes