25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 3 de desembre de 2018

Uns alumnes de B1 de Vilafranca practiquen el català al mercat

Els alumnes van practicar el que havien après a l'aula en una situació real: al forn, a la botiga de fruits secs, a l'herbolari, a la carnisseria, a la botiga de llegums...

Uns alumnes de B1 de Vilafranca practiquen el català al mercat

El 29 de novembre passat, un grup d'alumnes d'un curs de nivell B1 de Vilafranca del Penedès va sortir de l'aula de català per fer una pràctica oral.

Context real

Conèixer el nom dels aliments; saber com es diuen les parades que hi ha al mercat, què s'hi ven, quant valen els productes, quin horari fan... eren els objectius que es plantejaven els alumnes per aprendre a comunicar-se en català fora de l'aula i fer un primer assaig lingüístic per perdre la vergonya a l'hora de parlar-lo. Els alumnes van practicar el que havien après a l'aula en una situació real: al forn, a la botiga de fruits secs, a l'herbolari, a la carnisseria, a la botiga de llegums... Alguns d'ells, fins i tot es van atrevir a fer una pràctica real de compra, fet que va propiciar comentaris molt positius per part d'alguns dependents, que els van animar a seguir endavant parlant en català.

Superar el repte

La majoria d'alumnes no s'havien atrevit mai a parlar en català a les botigues; per això, abans de fer la sortida, a classe havien treballat el lèxic dels aliments i les diferents estructures per comunicar-se a l'hora d'anar a comprar. Les valoracions que van fer després de l'experiència van ser molt positives. Tots estaven molt contents i satisfets d'haver superat aquest repte tan important per a ells.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes