25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 31 d'octubre de 2018

Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú faran pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Hi participaran 33 establiments de Vilanova i la Geltrú, que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú faran pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Des del 5 de novembre fins al 5 de desembre, els aprenents de català de la capital del Garraf faran pràctiques lingüístiques en algun dels establiments que participen en la campanya "Demana-ho en català també!", que pretén facilitar l'ús del català entre el personal que atén el públic i la clientela, sobretot els nous parlants.

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible-, els aprenents del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú podran participar en diverses pràctiques de compra en català fora de l'aula. En aquesta activitat, hi participaran també els alumnes de l'Escola d'Adults Teresa Mañé.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments que s'han adherit al programa Voluntariat per la llengua i participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; supermercats; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, i, fins i tot, cafeteries. Hi ha set establiments que participaran per primera vegada en aquesta campanya, que just s'acaben d'adherir al programa del Voluntariat per la llengua: Dibella, Espai Moble, 12 DO Vins i Escumosos Catalans, El Outlet de la TV, Finques Montané, Granel i Món Imaginari.

Es pot consultar la llista dels establiments de Vilanova i la Geltrú en aquest enllaç.

Per facilitar la identificació dels establiments que col·laboren en aquesta campanya, a l'aparador exhibiran un cartell amb l'eslògan "Demana-ho en català també!" amb un element representatiu de l'àmbit de cada establiment: un alvocat, una dessuadora, un tirabuixó, etc.

Aquesta campanya, organitzada pel Servei de Català amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es durà a terme a la ciutat per vuitena vegada i representa la consolidació i ampliació progressiva d'una xarxa d'establiments que estan compromesos a facilitar l'ús del català amb els seus clients, sobretot amb les persones que estan aprenent la llengua.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes