25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 2 d'agost de 2018

Arriba una tardor plena d'oportunitats per aprendre català

Els cursos d'introducció al català i de coneixements bàsics són la prioritat màxima de l'oferta de setembre del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Per facilitar l'aprenentatge, es baixa la ràtio d'alumnes per curs i s'ofereixen alguns mòduls de català gratuïts.

Arriba una tardor plena d'oportunitats per aprendre català

Amb la finalitat de facilitar i millorar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega al setembre un nou període d'inscripcions per a l'oferta de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, des dels 7 punts d'atenció del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Les Roquetes, Sitges i Cubelles, al Garraf, i Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès).

Inscripcions al setembre

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un han de fer una prova de col·locació a partir del 3 de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s'adrecin al servei de català.

Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula del 17 al 19 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. Els antics alumnes es matricularan el 12 o el 13 de setembre.

Cursos a l'abast de tothom

En aquesta ocasió, la prioritat s'estableix clarament a facilitar l'accés als primers coneixements de la llengua catalana, sobretot per afavorir l'acollida lingüística de les persones nouvingudes.

Un dels al·licients que ofereix el Consorci aquest curs és la matrícula gratuïta del grau Bàsic 3 si els alumnes han fet el Bàsic 1 i el Bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. Per tant, s'incentiva la continuïtat de l'aprenentatge i l'obtenció d'un nivell de coneixements.

També es fa una aposta clara per a la millora de l'aprenentatge amb la baixada de la ràtio d'alumnes per curs, la qual cosa afavoreix la consolidació i l'assoliment de les habilitats. Pel que fa a la resta de preus de matrícula als cursos, es mantenen els del curs anterior.

En la línia d'acomplir aquests objectius, el CPNL ha centrat esforços en l'elaboració de nous materials divulgatius i informatius, especialment adreçats a les persones nouvingudes, amb l'accés a la informació també en castellà, anglès i àrab.

Certificats oficials

L'aprenentatge dels cursos generals -des de l'inicial fins al superior- s'ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística de Catalunya.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes