25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 27 de juliol de 2018

El Voluntariat per la llengua exprés a Vilafranca, una experiència positiva

Durant el mes de juliol, el Voluntariat per la llengua (VxL) ha tingut un nou format a Vilafranca del Penedès que ha enriquit les converses en català: el VxL exprés.

El Voluntariat per la llengua exprés a Vilafranca, una experiència positiva

Canvi de format

Aquest és el quart any consecutiu que les trobades del VxL canvien de format durant el mes de juliol. El VxL exprés és una fórmula que facilita la trobada amb la parella lingüística, tal com es fa habitualment, afegint els avantatges de la conversa en grup.

Així doncs, cada dimarts i dijous del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'ha trobat al Servei de Català per conversar en català.

La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. Durant la primera mitja hora, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella, seguint el material editat per la Direcció General de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han seguit conversant, però en aquest cas en un grup més gran, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

Satisfacció

El VxL exprés continua tenint molt bona acollida i tant voluntaris com aprenents l'han valorat positivament. "M'ha agradat molt l'experiència i n'estic molt contenta", "ha estat curt", "he conegut persones molt interessants", "l'experiència d'escoltar més persones alhora s'adapta a la realitat del carrer" ,"la conversa es fa més real", "tenir la possibilitat de canviar de parella lingüística ha estat interessant i enriquidor". Aquestes són algunes afirmacions que els participants han fet com a valoració final d'aquests quarta edició del VxL exprés. El grup s'ha acomiadat amb un: "ha estat un plaer curt". La majoria d'aquestes persones volen seguir participant al VxL al curs que ve.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes