25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 18 de juliol de 2018

Inici dels minicampionats trimestrals de Scrabble a Vilanova i la Geltrú

L'Espai Social de Vilanova i la Geltrú, entitat adherida al Voluntariat per la llengua (VXL), va acollir la primera sessió dels minicampionats trimestrals de Scrabble, organitzats pel Servei de Català i la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), en què van participar dotze persones.

Inici dels minicampionats trimestrals de Scrabble a Vilanova i la Geltrú

El 13 de juliol va tenir lloc la primera competició del torneig de Scrabble a l'Espai Social Vilanova i la Geltrú (Fundació Catalunya La Pedrera), entitat adherida al VxL. L'activitat, que es feia per primera vegada, va comptar amb la participació de quatre persones vinculades al VxL i als cursos de català.

Premis per a tothom

Jordi Pujol, voluntari lingüístic de Vilanova i membre del FISC, va ser l'encarregat d'arbitrar les partides. La majoria de participants al torneig provenien del taller de Scrabble que s'havia fet durant aquest curs passat i era la primera vegada que jugaven amb el cronòmetre. El temps va ser una novetat per als jugadors i en van notar la pressió. La competició va constar de tres rondes de quinze minuts i la puntació màxima per partida la va obtenir la vilafranquina Marina Mestres i Bruna, amb sis-cents quaranta-nou punts. Totes les persones que van participar en aquest primer minicampionat van ser premiades.


Jordi Pujol (dret), voluntari lingüístic i membre del FISC, va arbitrar les partides.


Aquesta és la primera edició del torneig de Scrabble a l'Espai Social Vilanova i la Geltrú.


Tots els participants van tenir premi.


Les dues tècniques del Servei de Català (als dos extrems) i els premiats.

Scrabble per a principiants

Paral·lelament a la competició es va organitzar un taller de Scrabble per a principiants, conduït per Francesc Gallen, membre del FISC. S'hi van apuntar vuit persones usuàries de l'Espai Social, que van gaudir de l'experiència del joc fent una partida per parelles.

Properes convocatòries

Els minicampionats de Scrabble estan pensats perquè cada trimestre s'organitzi una sessió amb la finalitat d'oferir una activitat lúdica relacionada amb les paraules perquè les parelles lingüístiques, l'alumnat dels cursos de català i totes les persones majors d'edat a qui agradin els passatemps, els jocs de taula i la llengua puguin apuntar-s'hi i gaudir de les emocions de les lletres de l'Scrabble.

La segona edició serà a la tardor (octubre-novembre), la tercera serà la de l'hivern (gener-febrer) i l'última tindrà lloc a la primavera (abril-maig).


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes