25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 18 de juliol de 2018

Més suport del comerç local de Vilanova i la Geltrú i Cubelles a la promoció del català

A Vilanova i la Geltrú i a Cubelles, durant el primer semestre del 2018, un total de 20 establiments comercials han renovat la seva adhesió al programa del Voluntariat per la llengua (VxL) i 6 s'hi han afegit de nou.

Més suport del comerç local de Vilanova i la Geltrú i Cubelles a la promoció del català

Compromís mantingut

Des de començaments del 2018 cinc comerços de Vilanova i la Geltrú -Llegums Xufré, Mar Brava, llibreria La Mulassa, Llorens Llibres i Opticalia Holandesa- i també la cadena de supermercats Condis -que tenen cinc establiments a la ciutat- han renovat el seu compromís d'adhesió al programa del VxL i, a més, s'hi ha afegit un establiment nou: el parc infantil Món imaginari.

Aquests establiments formen part de la xarxa local de 40 punts de venda que mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua.

 
Llorens Llibres                                                         Opticalia Holandesa


Llibreria La Mulassa

Pel que fa a Cubelles, durant aquest mateix període han tornat a renovar la seva adhesió al VxL 14 establiments: Lissk Qbelles, Perruqueria Espínola Estilistes, Ferreteria Perelló, Celler del Porró, Klöe, Forn i Pastisseria Casas, Papereria Lanigó,  El Sabater de Cubelles, Món Òptic, Tot Moda, Que Bo Botiga Gastronòmica, Hibiscus, Farmàcia Josep Montaner i Forn i pastisseria Vilamajó. I 5 s'han adherit per primera vegada a aquest programa: Ca la Carme, L'Estel, Cal Ramon, Merceria i Moda. Llenceria Cubelles i Un Somni Dolç.

Aquests comerços formen part de la xarxa de 22 punts de venda a Cubelles que faciliten l'ús del català als aprenents de català, especialment.

Les adreces d'aquests establiments, juntament amb tots els que encara tenen vigent el seu compromís inicial amb el VxL, les podeu consultar a:
/xarxa/cnlaltpenedes/voluntaris/establiments

Col·laboracions concretes

Aquesta complicitat es concreta al llarg de l'any en dues actuacions estables: a la primavera s'organitza un concurs lingüístic i a la tardor els aprenents dels cursos de català fan pràctiques de compra en aquesta llengua amb l'ajuda del personal dels establiments adherits al VxL.

En aquest sentit, cal destacar també el suport de l'associació Viu Comerç, que ha col·laborat els últims anys en la promoció de les activitats que s'han organitzat. Enguany, a més, Viu Comerç ha fet una crida a participar en el concurs de jeroglífics 'Endevina-la!' que ha tingut lloc al mes de maig. Arran d'això, hi han participat 24 establiments associats a aquesta entitat que no hi havien participat mai.

A Cubelles, l'associació de comerciants va col·laborar en la campanya fent arribar la informació a tots els seus associats.

El Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú remarca el valor d'aquesta complicitat i, especialment, el compromís renovat dels que han tornat a expressar la seva voluntat de continuar formant part d'un treball compartit per normalitzar la presència del català en les relacions comercials, sobretot en les relacions amb els nous parlants de català que s'estan incorporant a la nostra comunitat lingüística.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes