25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de juny de 2018

Joves de l'Institut Alt Penedès de Vilafranca celebren el final de curs del Voluntariat per la llengua

Sis parelles lingüístiques, alumnes de l'Institut Alt Penedès, van participar a la sessió de tancament de final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL). Aquest és el segon any consecutiu que es porta a terme el programa en aquest centre.

Joves de l'Institut Alt Penedès de Vilafranca celebren el final de curs del Voluntariat per la llengua

El 8 de juny passat, sis alumnes de 4t d'ESO i sis de l'Aula d'Acollida van celebrar el final de curs del VxL a l'Institut Alt Penedès, de Vilafranca. Aquests dotze joves han format el grup de voluntaris i aprenents que s'han trobat setmanalment per conversar en català en el marc de la matèria Cultura i Valors. També van participar a la celebració la tutora i dinamitzadora de les sessions, Olímpia Quintela; l'assessora LIC del Departament Ensenyament, Rosa Vidal, i la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, en aquest cas com a suport al projecte.

Experiència positiva

Les valoracions que van fer tots els assistents van ser positives. Alguns voluntaris van manifestar: "Hem parlat molt", "primer les converses eren curtes, però després van anar molt bé", "el meu aprenent és molt intel·ligent, "ens ho hem passat molt bé". Alguns aprenents manifestaven: "He estat còmode", "ara parlo més", "mai havia parlat català". També deien que aquesta experiència els havia permès conèixer altres persones i fer nous amics. A banda de les converses, també van fer activitats fora de l'aula.

Objectiu

L'objectiu que el centre tenia oferint aquest projecte era que els alumnes de l'Aula d'Acollida que havien arribat recentment a Catalunya poguessin practicar el català d'una manera informal, amb un company d'un altre curs i dins de l'horari lectiu.  Amb aquesta pràctica s'ha reforçat l'aprenentatge dels alumnes nouvinguts per poder seguir el seu itinerari formatiu i, a més a més, s'han creat noves complicitats entre alumnes del mateix centre.

Aquesta sessió de tancament pretenia valorar l'experiència de les parelles lingüístiques i també compartir menjars típics que els aprenents van portar, en algun cas elaborats per ells mateixos. La trobada es va acabar amb el repartiment de diplomes a tots els participants.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes