25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 9 de maig de 2018

El Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona celebra el final de curs

El dimarts 8 de maig, una quinzena de persones van celebrar la cloenda de les trobades del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Quintí de Mediona. En aquesta edició hi han participat 20 persones, entre voluntaris i aprenents.

El Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona celebra el final de curs

VxL i cursos

Al començar, l'alcalde del municipi, Pol Pagès, i la regidora, Carme Medina, van felicitar les persones que participen en el programa i van valorar el compromís i l'esforç que fan per aprendre i parlar en català. També va destacar el progrés que han fet les persones aprenentes i les va encoratjar a continuar l'aprenentatge i les converses en català.

En primer lloc, les voluntàries i aprenentes van compartir les experiències i van intercanviar opinions sobre les trobades d'aquesta nova edició del programa. Les valoracions van ser molt positives i van refermar les ganes de continuar les converses amb el Voluntariat per la llengua i, també, l'aprenentatge del català durant el curs que ve.

La professora dels cursos del programa "Parlem-ne", Empar Cachá, i la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, van coincidir en la idea que aprendre català a l'aula i practicar-lo al carrer és l'opció ideal per avançar cap a l'autonomia lingüística i que, per tant, els cursos de català i el Voluntariat per la llengua formen un bon tàndem per poder parlar en català en qualsevol situació de la vida diària.

Català al carrer

Les activitats que les parelles lingüístiques han realitzat per potenciar les converses han estat diverses: cuinar, anar a comprar, esmorzar, passejar... són algunes de les accions que els han ajudat en les trobades del Voluntariat per la llengua a practicar el català. Algunes persones aprenentes van valorar molt positivament l'experiència des d'un punt de vista personal i humà, perquè cada vegada se senten més còmodes, més segures i amb més confiança per comunicar-se en català amb les persones del seu entorn. Les persones voluntàries també estaven satisfetes de la seva aportació i també de l'interès i del progrés que fan les seves parelles lingüístiques.

L'acte, que es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament, es va acabar amb el lliurament dels diplomes de participació entre els assistents i amb la degustació de diferents menjars típics dels països d'origen de voluntaris i aprenents.

Tot l'any

El Voluntariat per la llengua és obert durant tot l'any i hi pot participar tothom que sigui major d'edat i tingui disponible una hora a la setmana per fer una trobada amb una altra persona per conversar en català. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer directament al Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32), en els horaris d'atenció al públic: de dilluns a divendres, de les 10 del matí a la 1 del migdia.

El VxL és present al municipi de Sant Quintí de Mediona des de l'any 2007, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i el programa "Parlem-ne" que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes