25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 9 de maig de 2018

Cubelles celebra els 10 anys del Voluntariat per la llengua (VxL) a la població

La presentació del llibre Flora medicinal del Penedès, la primera ballada de sardanes de l'any, organitzada per l'Agrupació Sardanista Anella Oberta, i la tertúlia al Punt de trobada van ser els actes per celebrar el desè aniversari del VxL a la població.

Cubelles celebra els 10 anys del Voluntariat per la llengua (VxL) a la població

Durant el mes d'abril, Cubelles ha celebrat que fa deu anys van començar les primeres trobades del VxL al Centre Social. Aquest va ser l'inici de les tertúlies obertes a tota la població, perquè qualsevol persona interessada en el programa el pogués conèixer i també pogués compartir i practicar el català durant una hora en un ambient distès i relaxat. El Punt de trobada s'ha mantingut amb regularitat el tercer dijous de cada mes, a les set de la tarda, durant tots aquests anys.

Paral·lelament des del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles, s'han format un centenar de parelles lingüístiques i s'han organitzat activitats regularment per difondre el programa a la població i fomentar el coneixement i l'ús del català.

Llibres, sardanes i tertúlies

La presentació del llibre Flora medicinal del Penedès. Plantes remeieres de camps, vinyes i marges, organitzada amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs (GEC) Amics del Castell, va ser el tret d'inici dels actes que es van fer a l'abril per commemorar l'aniversari (notícia publicada al web).

La diada sardanista del diumenge 15 d'abril, organitzada per l'Agrupació Sardanista Anella Oberta, a la plaça de la Sardana, amb la cobla Maricel, va ser l'acte central que va servir per agrair i reconèixer la dedicació i la participació a les persones i entitats adherides que durant aquests anys participen i donen suport al programa. Abans del lliurament dels diplomes de reconeixement a càrrec de l'alcaldessa de la població,  Maria Rosa Fonoll, i la regidora de Cultura, Ester Pérez, els voluntaris i aprenents van fer una anella de germanor per ballar junts la sardana "Joiós aniversari", d'Antoni Albors, que la cobla va dedicar al Voluntariat per la llengua.

La tertúlia del mes d'abril va servir per parlar i compartir els records entre les persones participants i preparar altres activitats de cara al futur.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes