25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 23 de març de 2018

Els alumnes del Bàsic 2 de Sant Sadurní d’Anoia practiquen el català amb els voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran

"Compartim en català" és el nom d'aquest petit projecte que s'ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de la tècnica del Casal i dels seus voluntaris.

Els alumnes del Bàsic 2 de Sant Sadurní d’Anoia practiquen el català amb els voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran

El dia 22 de març, els alumnes del curs Bàsic 2 de Sant Sadurní d'Anoia van fer una pràctica lingüística amb voluntaris catalanoparlants. Aquests voluntaris són persones grans que ja estan compromeses en altres tasques i que han volgut col·laborar en aquesta activitat. Amb aquesta pràctica es pretenia reforçar l'ús del català fora l'aula, crear un espai de relació entre alumnes i vilatans, donar a conèixer la cultura d'altres països i conèixer millor Catalunya i Sant Sadurní.

Els alumnes, en grups,  van preparar a classe una petita explicació del seu país d'origen, cadascú va triar el tema que més li agradava:  festes i tradicions, gastronomia, història... Es tractava de parlar des del cor, parlar d'allò que personalment més els motivava. Alguns d'ells van preparar fotografies, un mural o fins i tot un petit escrit.

Els voluntaris també van fer un treball previ amb una dinamitzadora per organitzar els grups, saber els països dels alumnes i treballar possibles preguntes.

L'activitat al Casal va ser un èxit i alumnes i voluntaris en van sortir molt satisfets. Per als alumnes, és important l'interès per al seu país d'origen i, a més,  poder practicar el català en un context real. Per als voluntaris, ha estat una experiència molt enriquidora. Hi haurà una segona trobada el més d'abril.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes