25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 15 de març de 2018

Vilanova i la Geltrú inaugura cursos i una nova edició del VxL jugant a l’Scrabble

L'Scrabble en català va ser el tema central de l'acte d'inauguració, que es va fer al local de l'AE Talaia i que van conduir dos representants de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC).

Vilanova i la Geltrú inaugura cursos i una nova edició del VxL jugant a l’Scrabble

Per celebrar l'inici del segon quadrimestre dels cursos de català i d'una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Vilanova i la Geltrú, l'Agrupació Excursionista Talaia, entitat adherida al programa, va acollir el 7 de març els representants de la FISC, Francesc Gallèn i Joan Pons, que van presentar el joc de l'Scrabble i la seva història als alumnes, als participants del Voluntariat per la llengua i a les persones interessades que van assistir a l'acte.

Acte dinàmic i entretingut

L'acte va començar amb la benvinguda i una breu explicació històrica de l'entitat i les seves activitats, a càrrec de l'expresident Joan Raventós. Tot seguit els representants de la FISC van explicar les característiques principals del joc i van fer que les persones assistents també hi participessin en directe responent les proves i les endevinalles amb les lletres que els van plantejar per formar les paraules. La sessió va ser molt dinàmica i entretinguda.

L'acte va finalitzar amb la presentació de les activitats complementàries previstes per a aquest segon quadrimestre, a càrrec de la dinamitzadora del VxL al Garraf, Queti Vinyals, que va recomanar especialment als alumnes dels cursos elementals i intermedis i a les parelles lingüístiques que s'apuntessin al  taller de Scrabble, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'AE Talaia i que començarà el dijous 22 de març amb el guiatge de Jordi Pujol, voluntari lingüístic i també vocal de la junta de la FISC. Ell i l'aprenenta del VxL Victoria Ortiz van explicar en què consistia el taller, com s'havien de fer les inscripcions i el calendari de les sis sessions que es faran cada quinze dies fins al 31 de maig.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

Nou punt d'inscripció

Des d'aquest mes de març, l'AE Talaia, entitat adherida al programa, ja forma part dels cinc punts d'inscripció del VxL que hi ha actualment a Vilanova i la Geltrú, perquè totes les persones interessades a participar-hi com a voluntaris o aprenents puguin omplir la butlleta que trobaran a l'urna que hi ha a la Secretaria de l'entitat. Així viuran l'experiència de compartir les converses en català i d'intercanviar els costums culturals i les tradicions amb persones de procedències diverses que desitgen reforçar la fluïdesa o perdre la vergonya de parlar en públic en català.

FISC

La Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) es va crear per facilitar la creació de nous clubs de Scrabble als diversos pobles i ciutats d'arreu dels Països Catalans i ensenyar a jugar a qualsevol persona que en volgués aprendre. S'està portant l'Scrabble arreu. Col·labora amb alguns CNL del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per ajudar els alumnes i el VxL a practicar el català d'una forma lúdica i desenfadada.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes