25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 8 de març de 2018

El Voluntariat per la llengua continua estenent-se per l’Alt Penedès

Durant els mesos de febrer i març, el Voluntariat per la llengua s'ha difós a dues escoles, una de Vilafranca i l'altra de la Granada, i al municipi de Gelida.

El Voluntariat per la llengua continua estenent-se per l’Alt Penedès

Escola Pau Boada

El 22 de febrer es va presentar el Voluntariat per la llengua (VxL) a l'Escola Pau Boada, arran de l'adhesió al programa d'aquest centre educatiu de Vilafranca del Penedès. Era la primera vegada que s'oferia la possibilitat d'organitzar parelles lingüístiques entre pares i mares de l'escola. En aquest cas coincidia amb la necessitat que tenen els alumnes del Taller de llengua i socialització de famílies en l'entorn educatiu, que s'ofereix a l'escola, de practicar el català fora de l'aula. 

Així doncs, a partir de la data de presentació, dotze persones, sis voluntaris i sis aprenents, han començat les converses en català. A la convocatòria, també hi van assistir algunes persones de l'Associació Gent del Barri, amb l'objectiu de conèixer el programa i implicar-s'hi com a voluntaris.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

Gelida i la Granada

El mateix 22 de febrer es va organitzar un acte informatiu del VxL a Gelida. En aquesta localitat el programa es presenta habitualment un parell de vegades l'any. Una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents, continuaran les trobades per conversar en català o bé les iniciaran per primera vegada.

Finalment, el 6 de març es va tornar a presentar el programa a l'escola Jacint Verdaguer, de la Granada, com ja s'ha fet en altres ocasions. Gràcies a la col·laboració del programa "Parlem-ne", que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, es van organitzar dues parelles i un trio lingüístic.

Aquests organismes donen suport al VxL gràcies a un conveni que promou la col·laboració i la difusió del programa.


Acte informatiu del VxL a Gelida.


Acte informatiu del VxL a la Granada.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter