25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 6 de març de 2018

El comerç local de Vilanova i la Geltrú amb la promoció del català

A Vilanova i la Geltrú, recentment tres establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) han renovat la seva adhesió al programa i un s'hi ha afegit de nou.

El comerç local de Vilanova i la Geltrú amb la promoció del català

Compromís mantingut

A començament del 2018 dos comerços locals -Llegums Xufré i Mar Brava- i els supermercats Condis -que tenen cinc establiments a la ciutat- han renovat el seu compromís de col·laboració amb el programa del VxL i un establiment nou, el parc infantil Món imaginari, s'hi ha adherit per primera vegada.

Aquests establiments formen part de la xarxa local de 43 punts de venda que, per mitjà de l'adhesió al VxL, mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua.


Llegums Xufré


Mar Brava. Peix i Marisc


Condis Supermercats


Parc infantil Món Imaginari

Les adreces d'aquests establiments, juntament amb les de la resta que tenen vigent l'adhesió al VxL, les podeu consultar a:
/xarxa/cnlaltpenedes/voluntaris/establiments/

Col·laboracions concretes

Aquesta complicitat es concreta al llarg de l'any en dues actuacions estables: a la primavera s'organitza un concurs lingüístic i a la tardor els aprenents dels cursos de català fan pràctiques de compra en aquesta llengua amb l'ajuda del personal dels establiments adherits al VxL.

En aquest sentit, el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú reconeix el suport de l'associació Viu Comerç, que ha col·laborat els últims anys en la promoció de les activitats que s'han organitzat. Enguany, a més, Viu Comerç ha fet una crida a participar en el concurs de jeroglífics 'Endevina-la!' que tindrà lloc al mes de maig. Arran d'això, hi participaran 24 establiments associats a aquesta entitat que no hi havien participat mai. En la tercera edició de l''Endevina-la!', hi participaran un total de 64 punts de venda, cosa que farà créixer la visibilitat d'aquesta activitat de promoció de la llengua.

El Servei de Català remarca el valor d'aquesta complicitat i, especialment, el compromís renovat dels que han tornat a expressar la voluntat de formar part d'un treball compartit per normalitzar la presència del català en les relacions comercials, sobretot en les que s'estableixen amb els nous parlants de català que s'estan incorporant a la nostra comunitat lingüística.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes