25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 23 de febrer de 2018

4.000 alumnes de català homenatgen Fabra

El 20 de febrer, just quan se celebraven els 150 anys del naixement del lingüista, s'han fet 200 Dictats Fabra a tot Catalunya. Al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, 194 alumnes han participat en 11 dictats.

4.000 alumnes de català homenatgen Fabra

En el marc de la commemoració de l'Any Pompeu Fabra, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha organitzat una sessió especial de dictats a l'aula relacionats amb Pompeu Fabra en tots els cursos de català per a adults que han impartit classe presencial durant el dia 20 de febrer,

El dictat s'ha desenvolupat en 229 cursos de diferents nivells de català per a adults de tot el país, en una demostració del que és l'organització en xarxa del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb centenars de punts de formació al territori. En total, hi han participat prop de 4.000 alumnes -exactament 3.895-, repartits entre els 22 Centres de Normalització Lingüística de tot Catalunya.

Al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, hi han participat 194 alumnes d'11 cursos diferents, repartits entre Vilanova i la Geltrú (6 cursos), Vilafranca del Penedès (2 cursos), Sant Pere de Ribes (2 cursos) i Sitges (1 curs).

A  més, alguns dels fòrums de les aules virtuals (Aula Mestra i Parla.Cat) han compartit l'enllaç en línia dels Dictats Fabra per a tots els alumnes inscrits. També en el món digital, la jornada s'ha fet ben present a les xarxes socials amb les etiquetes #DictatFabraCPNL i #AnyFabraCPNL.

Dictats Fabra

L'actuació ha consistit a fer conèixer el recurs que la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha creat i ha posat a disposició de tothom, a través dels Dictats Fabra, amb diverses opcions de textos per dictar, de nivells variats, elaborats per les escriptores i professores de català Mònica Batet i Sònia Moll.

Els textos permeten conèixer curiositats de la vida i l'obra de Pompeu Fabra, alhora que posen de manifest la importància d'una bona comprensió oral i d'un ús correcte de la llengua escrita: tot un homenatge al Mestre, en l'any en què també es commemoren els 100 anys de la Gramàtica catalana, pilar fonamental de la gramàtica actual.

Com la resta de textos per dictar que conté l'espai de Dictats en línia, els Dictats Fabra es poden escoltar en format més ràpid o més lent, i es poden autocorregir en línia. Els àudios han estat enregistrats pels locutors professionals Xavier Martin i Montse Llussà.

 

 
Podeu clicar les imatges per augmentar-ne la mida.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes