25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 24 de gener de 2018

El GEC Amics del Castell continua donant suport al Voluntariat per la llengua a Cubelles

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf ha renovat el conveni amb el Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell, entitat que col·labora amb el Voluntariat per la llengua des de fa cinc anys.

El GEC Amics del Castell continua donant suport al Voluntariat per la llengua a Cubelles

El president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, i el president del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell, Joan Vidal, han signat un conveni de col·laboració per promoure el programa de foment de l'ús social del català Voluntariat per la llengua (VxL) a Cubelles. A l'acte de signatura, hi van assistir voluntaris i aprenents que participen en el programa en aquesta població del Garraf.

Promoció del VxL

El conveni preveu que el Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell col·laborarà a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones vinculades a l'entitat, proporcionant material i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú).

A més, el Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell posa a disposició de les parelles lingüístiques alguna dependència de l'entitat com a lloc de trobada (hi ha un distintiu que la identifica com a tal).


Joan Vidal, president del GEC Amics del Castell, i Josep Moya, president del Consell de Centre.

Cinc anys

El Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell és una entitat adherida al VxL des de l'any 2013. D'aleshores ençà, l'entitat cubellenca i el CNL han mantingut una intensa relació. Aquest fet ha permès organitzar, junt amb altres entitats de la població i amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament, activitats molt diverses com, per exemple, les Tertúlies al Punt de Trobada, el tercer dijous de cada mes.

L'octubre de 2017, el Centre Social de Cubelles va acollir l'exposició "A dues veus. Retrats de converses en català", creada pel mateix CNL de l'Alt Penedès i el Garraf per fer conèixer el VxL a través del testimoni dels seus protagonistes.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes