25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 19 de desembre de 2017

Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú fan pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Hi han participat alumnes del Servei de Català i de l'Escola d'Adults, que han visitat alguns dels 36 establiments que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú fan pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Durant tot el mes de novembre, els aprenents de català de la capital del Garraf han fet pràctiques lingüístiques en alguns dels establiments que participen en la campanya "Demana-ho en català també!", que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic.

Català en un context real

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua amb els nous parlants de català-, els aprenents del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i de l'Escola d'Adults Teresa Mañé han posat en pràctica els seus coneixements de català fora de l'aula. Cal remarcar que aquest és el tercer any que els alumnes de l'Escola d'Adults Teresa Mañé participen en aquesta campanya.

En concret, les pràctiques de compra s'han proposat als alumnes que tenen un nivell de llengua oral encara no consolidat amb la idea que aquesta activitat els serveixi d'estímul per usar el català en un context real quotidià.

Treball en xarxa

La xarxa d'establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua i que participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; supermercats; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, i, fins i tot, cafeteries.


Un establiment col·laborador amb el cartell de la campanya "Demana-ho en català també!"

Es pot consultar la llista dels establiments de Vilanova i la Geltrú a:
/media/upload/arxius/Alt_Penedes/DEMANA-HO_20171026.pdf

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també col·labora en aquesta iniciativa mitjançant el suport de material, ja que es distribueixen uns cartells identificatius a tots els establiments per tal que els alumnes els puguin localitzar amb més facilitat.

Participació i valoracions

En total, han fet pràctiques de compra en català 15 alumnes del Servei de Català i 10 de l'Escola d'Adults, cadascun dels quals han visitat tres establiments pel seu compte. Per tant, s'han fet 75 pràctiques en una trentena d'establiments.

A més, els 21 alumnes del nivell B2 del Servei de Català també van visitar el dia 14 de novembre cinc parades del mercat que són establiments del VxL i van practicar-hi en petits grups com es demana el preu d'un producte o quines característiques tenen alguns aliments.

Tant els alumnes com els establiments han valorat positivament aquesta experiència, no solament pel que fa a la part lingüística sinó també a la relació que s'ha establert durant les converses.

Aquesta campanya, organitzada pel Servei de Català amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'ha dut a terme a la ciutat per setena vegada i representa la consolidació d'una xarxa d'establiments que estan compromesos a facilitar l'ús del català amb els seus clients, sobretot amb les persones que estan aprenent la llengua.


Alumnes del nivell B2 fent pràctiques de català a les parades del Mercat del Centre.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes