25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 21 de novembre de 2017

L’SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú inaugura els cursos i una nova edició del VxL parlant d’aforismes

L'acte es va fer a la sala de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell de la capital del Garraf i hi van assistir una trentena de persones.

L’SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú inaugura els cursos i una nova edició del VxL parlant d’aforismes

En primer lloc, la responsable del Servei de Català (SC) del Garraf i Vilanova i la Geltrú, Isabel Julià, va explicar el funcionament del programa Voluntariat per la llengua (VxL) i va lliurar el material de suport perquè les noves parelles poguessin iniciar les trobades.

A continuació es va fer l'acte d'inauguració dels cursos de català i d'una nova edició del VxL en què Natàlia Montané, tècnica de l'SC, va fer una xerrada sobre els aforismes. En aquesta exposició, Montané va explicar què és un aforisme i va establir la diferència entre aforisme i refrany. A continuació, va repassar breument aforismes que s'havien formulat durant la història i es va centrar en els períodes en què aquestes sentències solemnes havien tingut més rellevància. Finalment, va comentar els perfils biogràfics de diversos autors d'aforismes coneguts i en va llegir uns quants de cadascun. No cal dir que un dels més citats va ser Joan Fuster.

L'acte es va tancar amb la participació de cinc alumnes dels cursos de suficiència 1 i suficiència 3 que, després de llegir un aforisme que havien seleccionat, van explicar per què l'havien escollit i quina reflexió en feien.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.
Imatges cedides per Pedro Sánchez.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes