25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 16 de novembre de 2017

El lingüista Ignasi Muntaner fa una xerrada sobre “La toponímia de Ribes”

Muntaner va reivindicar la riquesa que ens aporten els topònims i la connexió que tenen amb la nostra història i la dels nostres avantpassats.

El lingüista Ignasi Muntaner fa una xerrada sobre “La toponímia de Ribes”

El 14 de novembre passat, alumnat dels cursos de català i de l'Escola de Persones Adultes, participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) i públic en general de Sant Pere de Ribes van poder gaudir de la xerrada "La toponímia de Ribes".

Ignasi Muntaner, membre de l'Institut d'Estudis Penedesencs, lingüista i escriptor va ser l'encarregat d'explicar  per què alguns indrets, masies i carrers de Ribes es diuen com es diuen i quin n'és l'origen.  En la xerrada va explicar que alguns d'aquests noms es poden documentar des de fa 1000 anys  i que d'altres són molt més recents.

Muntaner va reivindicar la riquesa que ens aporten aquests topònims i la connexió que tenen amb la nostra història i la dels nostres avantpassats. Sens dubte, un patrimoni que cal conèixer i conservar.

L'acte va tenir lloc al Centre Cultural El Local, de Sant Pere de Ribes, que ha estat remodelat i reobert enguany, i estava organitzat per la regidoria de Cultura, el Servei de Català i l'Escola de Persones Adultes, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Penedesencs.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes