25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 31 d'octubre de 2017

Els joves parlen del Voluntariat per la llengua a Ràdio Vilafranca

L'espai del magazín matinal de Ràdio Vilafranca Gamma Extra, que quinzenalment dona veu al Servei d'Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), es va dedicar el 26 d'octubre a les persones joves que participen en el Voluntariat per la llengua (VxL).

Els joves parlen del Voluntariat per la llengua a Ràdio Vilafranca

Núria Mallofré, com a responsable del SIAJ; Gemma Garcia, com a dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, i tres persones que participen al VxL: l'Aida Grau, voluntària, i la Verónica Hernández i l'Ahmed Lahouir, aprenents, van ser els protagonistes d'aquest espai radiofònic.

L'entrevista va fer un recorregut per les experiències personals d'aquests joves. La satisfacció per tenir un paper actiu en la difusió de la llengua catalana, per compartir-la amb l'objectiu que sigui un element de cohesió social; la coneixença de persones d'altres països; el fet de per perdre la vergonya i tenir més fluïdesa a l'hora de comunicar-se o l'enriquiment mutu, són algunes de les vivències que aquests tres joves experimenten participant al VxL.

Trio

Normalment, el VxL es fa a través de la parella lingüística, amb un voluntari i un aprenent, però també pot tenir altres formats com és el de l'Aida, la Verónica i l'Ahmed. Un trio lingüístic que es troba un dia a la setmana, per parlar en català. De vegades són tantes les coses que volen compartir que necessiten un parell o tres d'hores de conversa, en comptes de l'hora que és habitual.

Des de fa un any, el SIAJ i el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès col·laboren mútuament en la difusió del VxL entre la gent jove, potenciant al màxim la informació i difusió i també oferint un punt d'inscripció per a les persones, majors d'edat, que vulguin apuntar-s'hi.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes