25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 27 d'octubre de 2017

Més facilitats per inscriure’s al Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès

Vilafranca ja compta amb cinc punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua (VxL) on es pot trobar informació del programa, urnes i butlletes per apuntar-s'hi.

Més facilitats per inscriure’s al Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès

La Biblioteca Torras i Bages, el Casal - Societat La Principal, l'Associació de veïns i veïnes la Girada, el Servei d'Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ) i l'Oficina Jove de l'Alt Penedès han adequat espais en les seves instal·lacions per facilitar les inscripcions al programa del VxL. Tothom que vulgui apuntar-s'hi, doncs, sigui com a aprenent o sigui com a voluntari, hi trobarà la butlleta d'inscripció que ha d'omplir i dipositar-la a l'urna que també hi ha en aquests llocs. Després, tan aviat com sigui possible, el Servei de Català s'hi posarà en contacte per formalitzar la inscripció.

Conversar en català

L'objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Pot ser voluntari qualsevol persona major d'edat que parli català habitualment i que pugui comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada. Pot ser aprenent qualsevol persona major d'edat que parli mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que vulgui guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Conèixer i compartir

Les trobades consisteixen a dedicar una hora a la setmana a conversar en català, a l'hora i en el lloc que els participants convenen, durant deu setmanes. El VxL també ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país de cada una de les persones que formen la parella i de compartir els costums de les persones que han vingut a viure a Catalunya.


Punt d'inscripció al SIAJ.


Punt d'inscripció a la Biblioteca Torras i Bages.


Punt d'inscripció al Casal Societat La Principal.

  
Punt d'inscripció a l'AV La Girada.                  Punt d'inscripció a l'Oficina Jove de l'Alt Penedès.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes