25 anys fent bategar el català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 30 de maig de 2016

Un emotiu homenatge a Montserrat Roig clou els cursos de català per a adults i el VxL a Sant Pere de Ribes

Un emotiu homenatge a Montserrat Roig clou els cursos de català per a adults i el VxL a Sant Pere de Ribes

La sala d'actes de l'entitat cultural Ger, col·laboradora del Voluntariat per la llengua (VxL), es va omplir amb prop de 50 persones que van assistir a l'acte Montserrat Roig en veu alta. Homenatge. El Servei de Català de Sant Pere de Ribes s'afegia, així, a la commemoració dels 25 anys de la mort d'aquesta escriptora i periodista.

L'homenatge estava dividit en diverses parts. En primer lloc, Àngels Parés, catedràtica de llengua i literatura catalanes i historiadora, va presentar de manera molt interessant i amena la vida de Montserrat Roig i el temps històric que li va tocar viure. Va explicar, també, el valor tant de les seves obres literàries com de la seva feina com a investigadora i periodista. En aquest últim àmbit, va destacar la importància cabdal de l'obra Els catalans als camps nazis.

Tot seguit, i enllaçant amb aquesta temàtica, la Coral de l'entitat Ger va interpretar dues cançons, una d'elles Mort a Ravensbruck, un poema de Montserrat Roig  musicat per Marina Rossell.

Finalment, alumnes dels cursos de català i participants del VxL van llegir fragments de Ramona, adéu, El temps de les cireres, Els catalans als camps nazis i altres textos on l'autora reflexiona sobre la vida, la literatura o el feminisme. Els alumnes van mostrar tota  la bona feina de preparació feta prèviament a la lectura pública i van rebre la compensació en forma de felicitacions i aplaudiments dels assistents.

Anna Vidal, tècnica del Servei de Català, i Maria Botella, de l'entitat Ger, van cloure l'acte agraint a tots els participants la seva col·laboració desinteressada i entusiasta, i al públic en general la seva assistència.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter